theernment tudósok reverz genetikai potenciál fejlesztésére dengue vakcina

Összefogás elleni globális küzdelemben olyan betegség, amely azzal fenyeget, mintegy 2,5 milliárd ember évente, a kutatók a laboratóriumi of Infectious Diseases (LID) fejlődnek elleni vakcina a dengue-láz.

Dengue-láz jelentkezik főként a trópusi és szubtrópusi területeken a világ. Bár általában nem halálos, a betegség vezethet a súlyosabb dengue vérzéses láz és a dengue sokk szindróma. Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint a dengue-láz miatt 22.000 ember halálát okozza évente, főleg gyermekeknél. Ez a valóság, együtt egyre több jelentés dengue bővül mérsékelt éghajlaton, lehet találni, egy hatékony, biztonságos és megfizethető vakcina fontos közegészségügyi cél.

Ennek egyik legnagyobb akadálya a keresést egy ilyen vakcina megléte négy különálló, de kapcsolódó dengue vírus (DENV) nevű DENV-1, DENV-2, DENV-3 és DENV-4. Ha valaki ki van téve egy vírus, ő épít immunitás csak az adott típusú. Ha ez a személy később fertőzött különböző dengue-vírus, ő nem csak érzékeny a dengue-láz, de az is a magasabb kockázatot a fejlődő súlyos dengue-kór. Mivel a betegség fokozni újra fertőzés bármely vakcina az egyenlő védelmet mind a négy dengue vírus. A kutatók ezt úgy hívják, négy vegyértékű vakcina.

FEDÉL tudósok létre élő, legyengített vakcina jelöltek dengue nevezett technikával egy “fordított genetika.” A technika lehetővé teszi a kutatók számára, hogy készítsen egy klónozott változata egy vad dengue-vírus, amely képes immunválaszt kiváltó, de nem elég erős ahhoz, hogy betegséget okoz. FEDÉL kifejlesztett jelöltek DENV-1, DENV-3 és DENV-4, amelyek biztonságos, nem okoz tüneteket a dengue-láz, és létrehozott egy magas szintű immunitást a dengue vírus. A jelölt DENV-4, AJTÓ kutatók képesek voltak létrehozni egy “kiméra” vagy hibrid vakcina DENV-2.

A vakcina jelöltek találták, hogy biztonságos legyen, és hogy immunválaszt stimuláló I. fázisú klinikai vizsgálatok során indult 2010-ben egy oltóanyag-kombináció, TV003, úgy tűnt, hogy indukálja a legtöbb kiegyensúlyozott antitest-reakció ellen mind a négy dengue-vírusok: egyetlen dózis eredményezte egy antitest válasz mind a négy vírusok 45 százaléka a résztvevők ellen és legalább három vírus típus 90 százaléka a résztvevők.

TV003 azon olcsó előállítási költség kevesebb mint 1 $ dózis-kritikus a potenciális felhasználása a fejlődő országokban, ahol a dengue-vírus elterjedt és hatékony oltás népegészségügyi prioritás. FEDÉL vakcinát technológia már engedéllyel ipari partnerek Brazíliában, Indiában és Vietnamban a további fejlődéshez.

Egy ígéretes vonatkozások hatékony dengue vírus vakcinával csökkenése lenne az általános szintje vírus átvitel emberre szúnyogok. Mivel a dengue kering emberről szúnyog az emberi, így továbbítása a szúnyog vektor segít enyhíteni a betegség terhének között is be nem oltott emberek.