theernment tanulmány szerint az immunrendszer érzékelők alultápláltság

Háttér

Vizsgálat eredményei

Egy új vizsgálat, theernment tudósok leírják a immunrendszer reagál alultápláltság beállításával típusú immunsejtek a gyomor-bél traktusban. Egy egér modelljében-vitamin-hiány, megfigyelték a bővítés 2-es típusú veleszületett limfoid (ILC2) sejtek, amelyek elengedhetetlenek elleni immunválasz tápanyag-lebontó bélféreg, vagy parazitás féreg fertőzések. A tanulmány jelenik meg a január 23, 2014, on-line kiadása Science.

A hatás a táplálkozás az immunrendszer fontos kutatási téma széles hatást. Az A-vitamin-hiány a becslések szerint betegből legfeljebb 250 millió gyermek hal meg világszerte, különösen azokban a régiókban, ahol a krónikus bélféreg fertőzés és az alultápláltság elterjedtek. Ez a fő oka a megelőzhető vakság gyermekek és társul magasabb a súlyos hasmenéses betegség.

Jelentőség

A szervezetben, A-vitamin bontani a termék az úgynevezett retinsav (RA), amely alapvető fontosságú a növekedés és fejlődés. RA is szükséges az immunrendszert, és anélkül, hogy, osztályok a T-sejtek nem fejlődnek vagy funkciója, növelve a fertőzésekre való hajlam.

Következő lépések

Yasmine Belkaid, Ph.D., és kutatócsoportja a theernment Laboratory parazitás megbetegedés indokolt, hogy az immunrendszer kompenzálja hatásait vitamin-hiány, mert az emberek képesek túlélni hosszabb ideig alultápláltak. Az egyik minimumkövetelmények túlélési immunitás fenntartásához a gáton felületeken, mint a gyomor-bélrendszer és a tüdő. Ezeknek a helyeknek a dúsított veleszületett limfoid sejtek, melyek eleve három osztályba: ILC1, ILC2 és ILC3. A theernment csapat igyekezett megvizsgálni, hogyan vitamin-hiány hatásait ILCs és barrier védelmet.

Dr. Belkaid és munkatársai használt egér modellben-vitamin-hiány, hogy vizsgálja meg, hogyan befolyásolja az alultápláltság immunitás mentén a tápcsatornában. Hiányos egereken vitamin vagy RA, a ILC3 részhalmaza, amelyek jellemzően rendelkezik antibakteriális immunitás volt, csökkent a bélben. Mint ilyen, a alultáplált egerek fogékonyabbak a fertőzésre a baktérium Citrobacter rodentium, a modell a betegséget okozó formáit az Escherichia coli.

Referencia

Meglepő módon azonban hiányos egerek A-vitamin vagy RA szignifikánsan több ILC2 a bélben. A ILC2 alcsoportja általában megfelelő immunológiai védekezés ellen férgek. Összehasonlítva a táplált egerek, alultáplált is voltak hasonló, vagy még jobb immunválaszt fertőzés ellen az élősködő féreg Trichuris Muris.

Ez a tanulmány azonosítja ILCs például érzékelők alultápláltság, amelyek megváltoztatják a bél immunitást a diétára. A-vitamin hiányának, RA a kulcsos kapcsoló, amely irányítja ezeket a változásokat. A közhiedelemmel ellentétben, ez a munka azt mutatja, hogy tápanyaghiány nem egyenlő a globális immunszuppresszió, mint antihelminth immunitás ténylegesen támogatni és ösztönözni.

A vizsgálat eredményei is korrelál a megfigyelések a gyermekek, akik szenvednek-vitamin-hiány. Ők fogékonyak a gasztrointesztinális bakteriális fertőzések, hanem inkább olyan területeken él krónikus bélféreg fertőzés, amely a versenyt a házigazdák az alapvető tápanyagokból.

Bár több munkára van szükség ahhoz, hogy a szerepe az alultápláltság a ILCs az emberek, ez a váltás sejttípus lehet a válasz, hogy átmenetileg növeljék túlélési ellen gyengítő bélféreg fertőzés során az alultápláltság.

A kutatók tanulmányozni fogja, milyen egyéb tápanyaghiány befolyásolják az immunrendszert, és ez hogyan befolyásolhatja a vakcinázás eredményeket. A vakcinákat fejlesztettek fokozására specifikus immunválaszt, de a táplálkozási állapotát címzettek ritkán építeni tanulmányokat. Annak megértése, hogy a táplálkozás befolyásolja az immunrendszert azt ígéri, hogy segítsen optimalizálni vakcina tervezés és fejlesztés, különösen a betegségek, amelyek befolyásolják a régiókban, ahol az alultápláltság elterjedt.

A ILC2 altípus is fontos a szöveti regeneráció. Megértése hogyan táplálkozás befolyások ILC2 aktivitás nyújt új betekintést hatékony terápiák a gyulladásos betegségek, mint a Crohn-betegség, egy gyulladásos bél rendellenesség, és az autoimmunitás.

Spencer SP, Wilhelm C, Yang Q Hall JA, Bouladoux N, Boyd A, Nutman TB, Urban JF Jr, Wang J, Ramalingam TR, Bhandoola A Wynn TA, Belkaid Y. adaptációja veleszületett limfoid sejtek egy mikrotápanyag-hiány elősegíti 2-es típusú akadály immunitást. Science (2014)

Egér Tanulmány, zati nyomozók Vegye figyelembe az immunerősítő tulajdonságai vitamin

Dr. Belkaid a Lab