theernment tanulmány összehasonlítja virulencia a Lyme-kór baktérium táplált, rosszul táplált kullancsok

Háttér

Következő lépések

Egy új tanulmány szerint a theernment Borrelia burgdorferi fertőzőképesség részben attól függ, korábban nem azonosított változások történnek, amikor a szarvas kullancs (Ixodes scapularis) figyelembe vérliszt egy emlős gazda. B. burgdorferi a spirochéta baktérium okozza a Lyme-kór. A tanulmány megjelent az online március 7., 2016, a paraziták és a vektorok, azt mutatja, hogy mindössze 30 B. burgdorferi spirocheták a táplált kullancs fertőzést okozhatnak, ha beadott egerekben, míg az oltóanyagot tartalmazó 10.000 spirocheták származó rosszul táplált kullancsok nagyrészt nem fertőző.

A vizsgálat előtt a tudósok tudta, hogy a B. burgdorferi spirocheták sikeresen alkalmazkodni a különböző környezetekben adatátvitel során kullancs vektorok emlősállatok-egy folyamat, amely általában legalább 48 órán keresztül. Azt is tudta, hogy a kullancsok szükségünk vér étkezés spirocheták lemásolni és gyarapodását, de nem tudták, hogy az abszolút mértéke, hogy a vér étkezés befolyásolja virulencia azokban spirocheták.

Referencia

Az eredmény: 65 injektált egerekben életképes B. burgdorferi-re rosszul táplált kullancsok, csak egy elfertőződött. 37 egerek hasonló számban spirocheták a táplált kullancsok, 35 elfertőződött.

Hasonlították össze a gén termékek spirocheták hogy a kullancsok előtt és etetés után kell a kritikus alkatrészek az adaptív válasz, hogy spirocheták használni megfertőzni emlősök. Jobb megértése spirocheták a kullancs segít a tervezési intézkedések megelőzésére és kezelésére Lyme-kór.

Kasumba et al. Virulencia A Lyme-kór spirochete előtt és után a kullancs vért étkezés: a mennyiségi értékelés. Paraziták és vektorok DOI: 10,1186 / s13071-016-1380-1 (2016).