theernment segít elindítani az első “afrikai kiválósági központ bioinformatikai” (ACE) mali

Jelentőség

Az ACE Program

theernment mellett együttműködők a magán- és a non-profit ipar, elindította az első afrikai Center of Excellence in Bioinformatikai (ACE) a University of Sciences, technikák és technológiák Bamako (USTTB) Mali, Nyugat-Afrika, 2015 áprilisában a ACE felvértezi helyi mali kutatók az infrastruktúra, eszközök, képzési és mentori hogy végezzen speciális, nagyméretű bioinformatikai kutatás, a fejlődő önálló közösség a szakemberek.

A kutatók egyre inkább függ a nagy teljesítményű számítástechnikai erőforrásokat, amelyek elengedhetetlenek adatok elemzésére és a tudományos fejlődés, hogy végül lefordítani jobb vakcinák, kezelések, és a közegészségügy. Az ACE lehetővé teszi USTTB kutatók számára, hogy javítsák a kutatási programok, a vonat a helyi szakemberek, és új együttműködések.

finanszírozás

Továbbá, a Mali ACE modellként szolgálhat a jövőbeli helyszínek más régióiban Afrikában. Végső soron, az ACE hálózat bioinformatikai szolgáltatások lehetővé teszik a helyi kutatók a bonyolultabb elemzéseket orvosbiológiai adat és elősegíti a fenntartható növekedés egy virágzó, független és együttműködő közösség Afrikában.

OCICB bevonása

Az ACE hely Mali úgy tervezték, hogy egy olcsó, alacsony karbantartási számítástechnikai megoldás fejlett bioinformatikai kutatás. ACE kutatók fogja használni a készüléket slipstream-egy egyedi építésű, all-in-one készülék nagy teljesítményű számítástechnika, amely magában foglalja az alkalmazások és adatbázisok általánosan használt bioinformatikai adatok elemzését. Légcsavarszél telepítették a jelenlegi theernment szponzorált Mali International Center for Excellence in Research (ICER), szemben helyezkedik el a USTTB campus, az egész Niger folyó. A két-n keresztül csatlakozik egy új, egy Gigabit másodpercenként kapcsolatot, mely nagy sebességű internet-hozzáférést, és a számítási erőforrások.

Az ACE program tartalmaz szerelése ACE Telelearning Facility, a tantermek modern bioinformatikai munkaállomások tervezték az optimális kommunikáció és a tanulás a távoli tanműhelyek. A személyzet a Bioinformatikai és Számítógépes Biosciences Branch a theernment Hivatal Cyber ​​infrastruktúra és Computational Biology (OCICB) biztosítja a távoli képzés és mentori USTTB kar és a diákok.

Kormány által támogatott Global Research

Az ACE stratégiai köz-magán partnerség theernment, BioTeam Intel Corporation egészség- és élettudományok Group, az EMC Corporation, az Alapítvány forernment és USTTB. További műszaki támogatást nyújtott a Hewlett Packard Corporation. Együtt, a közreműködők biztosított számítási és tantermi infrastruktúra, adminisztratív támogatás, és az adatvédelmi források. A USTTB elismerésben részesültek a fertőző betegségek kutatás és a közelség a klinikai területen helyek, hogy tanulmányozza a malária és más betegségek.

OCICB kulcsfontosságú a Mali ACE, konceptualizálására programba, valamint számítástechnikai és tantermi infrastruktúra, valamint a folyamatos támogatást távolsági képzés kar és a diákok. Mielőtt az ACE szalag vágás és megnyitó, ami történt április 2-án, 2015. OCICB személyzet végzett háromnapos, gyakorlati workshop USTTB hogy szabályozott speciális bioinformatikai módszerekkel.

OCICB támogatta számos innovativeernment kutatási programok, beleértve a Microbiome Cloud Project és theernment 3D nyomtatás az Exchange.

theernment támogatja globális kutatási, hogy jobban megértsék, kezelésére, végső soron pedig megakadályozzák fertőzéses, immunológiai és allergiás betegségek és állapotok. theernment alapok globális kutatási projekt több mint 100 országban, hogy számtalan olyan témák, beleértve a HIV / AIDS, a malária, a tuberkulózis, a feltörekvő vagy újra felbukkanó fertőző betegségek, a cukorbetegség, és az asztma. Theernment finanszírozott globális kutatási több mint 60 éve, és a felső vezetők megerősítették, hogy támogatják a tudományos kommentár.

Kormány és a Wellcome Trust létrehozott emberi egészség és az öröklődés Afrikában, egy együttműködési program, amely feltárja a genetikai és környezeti alapján betegségek szempontjából releváns afrikai közösségek. Bár a program tartalmaz egy bioinformatikai hálózati, megbízható és széleskörű hozzáférést a magas teljesítményű, tudományos számítási forrásokra van szükség Afrika-szerte, hogy segítse a helyi nyomozók a kutatási programokban.