thalidomid

A talidomid okozhat súlyos születési rendellenességeket vagy magzati halált, akár 1 adag, ha azt a terhesség alatt. Talidomid forgalmazás korlátozódik a THALOMID REMS (TM) program is (korábbi nevén a S.T.E.P.S. (R) program). A használata talidomid myeloma multiplexes betegek eredményez fokozott a VTE, mint például a mélyvénás trombózis és a tüdőembólia. Kerülendő a dexametazon növeli ezt a kockázatot. Monitor thromboembolia és úgy thromboprofilaxis az egyénre szabott esetben.

Használja a thalidomid

Terápiás Osztály: Leprostatic

talidomid csak orvosával receptet. A Thalomid® termék csak által korlátozott programot. Meg kell olvasni, és aláírja papírokat hogyan kell a gyógyszert alkalmazni, ha felveszi a receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, alkalmazott talidomiddal egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert thalidomiddal a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a talidomiddal vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását talidomid 12 évesnél fiatalabb gyermekek éves. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát talidomid az idősek.

Használata előtt thalidomid

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha talidomiddal, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata talidomid bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a talidomid alkalmazásának. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye talidomid pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

A Thalomid® termék csak által korlátozott programot. Meg kell olvasni, és aláírja papírokat hogyan kell a gyógyszert alkalmazni, ha felveszi a receptet.

A gyógyszer jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Vegye talidomid vízzel, lehetőleg lefekvés előtt, és legalább 1 órán keresztül az esti étkezés után.

Ne nyissa ki a buborékcsomagolás kapszula, amíg készen áll, hogy vegye. Ha megérinti a törött kapszula vagy a gyógyszer a kapszulában, mossa meg a bőrt szappannal és vízzel azonnal.

A dózis talidomid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú thalidomid. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot a talidomid, pótolja, amilyen hamar csak lehet. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha lemaradtál az adagját, és már több mint 12 órája nem a szokásos adagoláshoz, hagyja ki az elfelejtett adagot, és vegye be a következő adagot a szokásos időpontban.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

A fel nem használt kapszulákat orvosát vagy gyógyszerészét.

Helyes használata talidomid

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan használata közben talidomid, hogy ha megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével talidomid közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha szexuálisan aktív, használható 2 formák hatékony fogamzásgátló együtt a terhesség elkerülésére. Meg kell kezdeni a fogamzásgátló 4 héttel a kezelés megkezdése előtti. Folytassuk a fogamzásgátló terápia során, még akkor is, ha a dózist megállt egy rövid időre, és legalább 4 héttel az utolsó adagot. Beszéljen orvosával a leghatékonyabb formája fogamzásgátló az Ön és partnere. Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy terhes.

A nők, akik teherbe kell egy negatív terhességi tesztet a kezelés megkezdése előtt. Terhességi tesztek végezhető hetente az első hónapban a kezelés ideje alatt, és akkor minden 2-4 hét.

A férfiak, akik szexuálisan aktívak meg kell védeniük a női partner teherbe esés. Thalidomide jelenik meg a sperma a férfi betegek. Ha szexuálisan aktív, akkor kell használni a latex vagy szintetikus óvszer minden alkalommal, amikor a szex egy nő, aki teherbe eshet. Ha lett volna egy vasectomy, akkor is kell használni a latex óvszer szex közben. Meg kell óvszert használni a kezelés ideje alatt, még akkor is, ha a dózist megállt egy rövid időre, és legalább 4 héttel az utolsó adagot. Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, a szexuális partner, hogy terhes lehet.

Ne vér vagy sperma szedésének thalidomid legalább 4 héttel az utolsó adagot.

Nem szabad megosztani talidomid senkivel, még valaki, aki hasonló tüneteket.

talidomid okozhat a vérrögképződés, szívroham vagy a stroke. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a légszomj, mellkasi fájdalom, vagy a láb fájdalom vagy duzzanat. Ezek tünetei lehetnek a vérrögök képződését. A stroke tüneteinek a zavartság, a nehézség, beszédzavar, kettős látás, képtelenség, hogy mozog a kar, a láb vagy az arc izmait, vagy lassú beszéd.

talidomid okozhat, hogy szédül, álmos, vagy szédülés. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber. Ha úgy érzi, szédülés, felkelés után lassul ülve vagy fekve is segíthet.

Óvintézkedések használat közben thalidomid

talidomid csökkentheti a fehérvérsejtek és akkor könnyebben kaphat fertőzést. Elkerüljék az emberek, akik a beteg és mosson gyakran kezet.

talidomid okozhat idegkárosodást. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bizsergő, égő érzés, zsibbadás, vagy fájdalom a kéz vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek egy ideg ún perifériás neuropátia.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő talidomiddal. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben talidomid.

Talidomid okozhat súlyos típusú reakció az úgynevezett tumor lízis szindróma myeloma multiplexes betegeknél. Hívja fel orvosát azonnal, ha a normálisnál kevesebb vizelet, ízületi fájdalom, merevség, duzzanat vagy, hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

talidomid növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszerek szénanátha, allergia, vagy nátha, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt e gyógyszerek bármelyikét használata közben talidomid.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

thalidomid Side Effects

thalidomid

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Többszörös mielóma dexametazon, Decadron, ciklofoszfamid, Revlimid, doxorubicin, Cytoxan, vinkrisztin, adriamicin, Velcade, doxil, lenalidomid

Lepra, erythema nodosum leprában klofazimin, Thalomid, Lamprene