thalidomid (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan használata közben ezt a gyógyszert, hogy ha megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha szexuálisan aktív, használható 2 formák hatékony fogamzásgátló együtt a terhesség elkerülésére. Meg kell kezdeni a fogamzásgátló 4 héttel a kezelés megkezdése előtti. Folytassuk a fogamzásgátló terápia során, még akkor is, ha a dózist megállt egy rövid időre, és legalább 4 héttel az utolsó adagot. Beszéljen orvosával a leghatékonyabb formája fogamzásgátló az Ön és partnere. Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy terhes.

A nők, akik teherbe kell egy negatív terhességi tesztet a kezelés megkezdése előtt. Terhességi tesztek végezhető hetente az első hónapban a kezelés ideje alatt, és akkor minden 2-4 hét.

A férfiak, akik szexuálisan aktívak meg kell védeniük a női partner teherbe esés. Thalidomide jelenik meg a sperma a férfi betegek. Ha szexuálisan aktív, akkor kell használni a latex vagy szintetikus óvszer minden alkalommal, amikor a szex egy nő, aki teherbe eshet. Ha lett volna egy vasectomy, akkor is kell használni a latex óvszer szex közben. Meg kell óvszert használni a kezelés ideje alatt, még akkor is, ha a dózist megállt egy rövid időre, és legalább 4 héttel az utolsó adagot. Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, a szexuális partner, hogy terhes lehet.

Ne vér vagy sperma, amíg ezt a gyógyszert szedi, és legalább 4 héttel az utolsó adagot.

Nem szabad ossza szét bárki, még valaki, aki hasonló tüneteket.

Ez a gyógyszer okozhat a vérrögképződés, vagy a szívroham vagy a stroke. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a légszomj, mellkasi fájdalom, vagy a láb fájdalom vagy duzzanat. Ezek tünetei lehetnek a vérrögök képződését. A stroke tüneteinek a zavartság, a nehézség, beszédzavar, kettős látás, képtelenség, hogy mozog a kar, a láb vagy az arc izmait, vagy lassú beszéd.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy szédül, álmos, vagy szédülés. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber. Ha úgy érzi, szédülés, felkelés után lassul ülve vagy fekve is segíthet.

Talidomid átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer okozhat idegkárosodást. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bizsergő, égő érzés, zsibbadás, vagy fájdalom a kéz vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek egy ideg ún perifériás neuropátia.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

Talidomid okozhat súlyos típusú reakció az úgynevezett tumor lízis szindróma myeloma multiplexes betegeknél. Hívja fel orvosát azonnal, ha a normálisnál kevesebb vizelet, ízületi fájdalom, merevség, duzzanat vagy, hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszerek szénanátha, allergia, vagy nátha, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt e gyógyszerek bármelyikét használata közben talidomid.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.