tetrabenazin (orálisan) leírása és márkanevek

A tetrabenazin kezelésére használják chorea (a mozgási rendellenesség) által okozott Huntington-betegség. A tetrabenazin művek a központi idegrendszer (CNS), hogy megakadályozzák a felszívódását bizonyos vegyi anyagok (mint például a dopamin és szerotonin).

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását tetrabenazin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását tetrabenazin geriátriai betegekben.

Tabletta

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

egyéb kölcsönhatások

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Egyéb egészségügyi problémák

Ez a gyógyszer étellel együtt vagy anélkül is bevehető.

Adagoló

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy ha a gyógyszer megfelelően működik, és lehetővé teszi a változások az adagot.

A tetrabenazin okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy öngyilkossági gondolatok és tendenciákat, vagy arra, hogy többet nyomott. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha Ön is vesz egy monoamin-oxidáz (MAO) gátló például az izokarboxazid (Marplan®), fenelzin (Nardil®), szelegilin (Eldepryl®), vagy tranilcipromin (Parnate®). Ha kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha is szed rezerpin (Harmonyl®). Várjon legalább 20 nappal a leállás után reszerpin megkezdése előtt tetrabenazin. Ha kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tüneteket a gyógyszer szedése alatt: görcsök (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése , súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Ez a gyógyszer álmosságot, baj gondolkodás, vagy baj mozgásokat vezérlő. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber vagy képes gondolkodni is.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha használ chlorpromazinra (Thorazine®), tioridazin (Mellaril®) ziprasidon (Geodon®), moxifloxacin (Avelox®), kinidin, prokainamid (Pronestyl®), amiodaron (Cordarone®), vagy sotalol ( Betapase®). Segítségével ezen gyógyszerek együtt tetrabenazin okozhat súlyos mellékhatásokat.

kihagyott adag

Ez a gyógyszer okozhat retardált mozgászavarok (mozgási rendellenesség). Ez lehet, hogy nem megy el, miután abbahagyja a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer szedése alatt: ajak smacking vagy gyűrődést, fújtatva az arcon, gyors, vagy féregszerű mozgások a nyelv, ellenőrizetlen rágás mozgalmak, vagy akaratlan mozgások a karok és lábak.

Tárolás

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszer (CNS) depresszáns. Központi idegrendszeri depresszáns olyan gyógyszerek, amelyek lassítják az idegrendszert, ami álmosságot vagy hogy ha kevésbé éber. Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, allergia, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok (használt rohamok), izomlazítók, vagy érzéstelenítés (zsibbasztó gyógyszerek), beleértve a egyes fogászati ​​érzéstelenítő. Ez a hatás az utolsó néhány nappal azután, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.