tesztoszteron (transzdermális úton) leírása és márkanevek

A tesztoszteron transzdermális tapasz kezelésére használják a férfi, akinek a teste nem termel elegendő természetes tesztoszteron, a nevezett állapot hypogonadism. A tesztoszteron férfi hormon felelős a növekedés és fejlődés a férfi nemi szervek és karbantartása a másodlagos nemi jelleg.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Kanadai Márkanév

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a tesztoszteron hatását transzdermális tapasz a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a tesztoszteron hatását transzdermális tapasz a geriátriai populációban. Az idős betegek azonban lehet a fokozott kockázatot a fejlődő prosztata problémák, beleértve a prosztatarákot, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél a tesztoszteron transzdermális tapasz.

Patch, Extended Release

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Allergia

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

geriátriai

Terhesség

Szoptatás

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja a tesztoszteron szintje a vérben, mielőtt elkezdi és használata közben ezt a gyógyszert.

gyógyszer kölcsönhatások

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

egyéb kölcsönhatások

Tesztoszteron bőrtapasz jön két különböző dózisban és tapaszt méretben. Kérdezze meg orvosát, ami a megfelelő az Ön számára.

Egyéb egészségügyi problémák

Győződjön meg róla, hogy mossa meg a kezét szappannal és vízzel alkalmazása előtt és után a tapaszt.

Azoknál a betegeknél, a tapasz

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha elfelejtette viselni, vagy megváltoztatni a tapaszt, meg az egyik a leghamarabb lehet. Ha már majdnem ideje, hogy a következő patch, addig várni fel új tapaszt és hagyja az egy hiányzott. Ne alkalmazza felesleges tapasz pótolni a kihagyott adag pótlására.

Tárolja a foltok szobahőmérsékleten egy zárt tartályban, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és ellenőrizze, hogy minden nehézség vagy a nem kívánt hatások okozhatják ezt a gyógyszert. A vérvizsgálatok lesz szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható a nők, akik terhesek vagy teherbe eshet. A tesztoszteron születési rendellenességeket okozhatnak, ha a terhes nő kapcsolatba kerül a javítás vagy a gyógyszert. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha a szexuális partnerük terhes. Ha teherbe esik, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ha egy nő kapcsolatba kerül a javítás, mossuk le a bőrfelületet azonnal szappannal és vízzel, hogy távolítsa el az összes gyógyszert. Ha a tapasz tapad nő, távolítsa el a tapaszt azonnal, és mossa meg a bőrt alaposan szappannal és vízzel.

Ha a női partner beindulnak a férfiak, mint a változások, mint szokatlan szőrnövekedést vagy megnövekedett akne, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer növelheti a prosztatarák kockázata, különösen idősebb férfiaknál. Győződjön meg róla orvosával, ha a prosztatarák, illetve ha valaki a családban prosztatarák.

Adagoló

Ez a gyógyszer okozhat a véralvadási zavarok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fájdalom, gyulladás, duzzanat vagy a kar vagy láb, légszomj, éles fájdalom a mellkasban, vagy légzési nehézség.

kihagyott adag

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, szív- vagy érrendszeri problémák, beleértve a szívroham vagy a stroke. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, amely átterjedt a karját, állkapocs, hát, vagy a nyak, gyengeség, fejfájás, hányinger, hányás, légzési nehézség, baj látta, vagy beszél, vagy szokatlan verejtékezés.

Egyes esetekben ez a gyógyszer is csökkentheti a spermiumok a férfiak teszik és akadályozzák őket a gyerekek. Ha azt tervezi, hogy a gyermekek, beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert.

Tájékoztassa orvosát, ha azt tapasztalja, hogy a túl gyakori erekció, hányinger, hányás, sárgás a bőr vagy a szemfehérje vagy duzzanat a boka.

Ez a gyógyszer okozhat duzzanatot a mell (gynecomastia) és a mell fájdalom néhány betegnél. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Ez a gyógyszer okozhat változásokat a koleszterinszintet és zsírok a vérben. Ha ez a feltétel bekövetkezik, orvosa megfelelő gyógyszeres, hogy beállítsa a koleszterin és a zsír. Beszéljen orvosával, ha aggályai.

Ez a gyógyszer tartalmaz alumíniumot, amely égési sérülést okozhat a tapasz helyén, ha egy eljárást, úgynevezett mágneses rezonanciás képalkotás (MRI) közben a tapasz viselése. El kell távolítani a tapaszt, mielőtt az MRI, hogy megakadályozzák égési sérülést.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha enyhe, éget-szerű hólyagok, vörösség, viszketés, vagy duzzanat fordul elő az alkalmazás helyén kezelés alatt vagy után.

Tárolás

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.