terazosin

Terápiás Osztály: Cardiovascular Agent

Használja a terazosin

Farmakológiai Osztály: Alfa-1 adrenerg blokkoló

A magas vérnyomás növeli a munkaterhelés a szív és az artériák. Ha ez továbbra is hosszú ideig, a szív és az artériák nem működik megfelelően. Ez károsíthatja az ereket az agy, a szív és a vesék, ami a stroke, szívelégtelenség, vagy veseelégtelenség. A magas vérnyomás is növelheti a szívroham kockázatát. Ezek a problémák lehetnek kisebb valószínűséggel fordulhat elő, ha a vérnyomás szabályozása.

Terazosin segít csökkenteni a vérnyomást pihentető erek, így a vér átmegy számukra könnyebben.

Terazozin is használják kezelésére jóindulatú prosztata megnagyobbodás (jóindulatú prosztata hiperplázia [BPH)]. Jóindulatú prosztata megnagyobbodás olyan probléma, hogy előfordulhat a férfiak, hogy idősebb korukban. A prosztata alatt található a húgyhólyag. Mivel a prosztata megnagyobbodik, egyes izmok mirigy válhat feszes és útban a cső, hogy csatornába vizeletet a hólyagból. Ez problémákat okozhat vizelési, például vizelési inger gyakran egy gyenge sugárban vizeléskor, vagy egy érzés, hogy nem tudja kiüríteni a hólyagot teljesen.

Terazosin segít az izmok ellazítására a prosztata és a nyílás a húgyhólyag. Ez segít növelni a vizelet és / vagy csökkenti a tüneteket. Azonban terazosin nem segít csökken a prosztata. A prosztata továbbra is növekszik. Ez okozhatja a tüneteket, hogy lesz rosszabb az idő múlásával. Ezért, bár terazozint gyengítheti a problémák által okozott megnagyobbodott prosztata most, a műtét is szükséges lehet a jövőben.

Terazosin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert terazosin, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt terazosin

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a terazozin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tanulmányok a terazosin volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlítva a terazosint gyermekekben használatát más korcsoportokban.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás (különösen, ha felkelés fekvő vagy ülő helyzetből) nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősek, akik érzékenyebbek a hatásait terazozin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed terazosin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata terazosin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata terazosin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő terazozin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Szedő betegek terazozint magas vérnyomás

Szedő betegek terazosin Jóindulatú prosztata megnagyobbodás

Annak érdekében, hogy ne felejtse el bevenni a gyógyszerét, megpróbál bejutni a szokást vesz, hogy ugyanabban az időben minden nap.

Az adagot a terazozin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú terazozin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag terazosin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata terazozin

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a terazosin megfelelően működik.

Szedő betegek terazozint magas vérnyomás

Rosszullétet, szédülést, vagy hirtelen ájulás fordulhat elő, miután az előírtnál terazosin, különösen akkor, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetben. Ezek a hatások nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha megteszi az első adag terazozin. Az első adag lefekvéskor lehet megelőzni a problémákat. Azonban legyen különösen óvatos, ha meg kell felkelni az éjszaka folyamán. Ezek a hatások is előfordulhatnak bármely adagok szedése az első adag után. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Ha szédül, feküdjön le úgy, hogy nem gyenge. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

A szédülés, szédülés, vagy ájulás nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha alkoholt iszik, állni hosszú ideig, a testmozgás, vagy ha az idő meleg. Amíg szedi terazosin, legyen óvatos, hogy korlátozzák az alkohol iszol. Is, extra ápolást sportolás közben, vagy meleg, vagy ha kell állni hosszú ideig.

Terazosin okozhatja egyes emberek válnak álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a Terazosin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, álmos vagy nem éber. Miután vett több adag terazosin, ezek a hatások tehát csökkenteni kellene.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben terazosin

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

terazosin Side Effects

terazosin

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás Cialis, tamszulozin, Flomax finaszterid, a doxazosin, prazosin Avodart, Proscar, kardura, alfuzozin, Rapaflo, tadalafil

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valzartán, enalapril