teofillin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét után elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A változás a megszokott viselkedést vagy fizikai jólétét befolyásolhatja a gyógyszer működik a szervezetben. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: émelygés vagy hányás folytatódik, fejfájás, alvászavar, görcsök, vagy szabálytalan szívverés.

Ne hagyja abba vagy változtassa meg az adagolást a gyógyszert anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer növeli a központi idegrendszer (CNS) serkentő hatása koffeintartalmú élelmiszerek és italok, mint a csokoládé, kakaó, tea, kávé és a kóla. Kerüljük evés vagy ivás nagy mennyiségű ilyen élelmiszer vagy ital használata közben ezt a gyógyszert. Ha kérdése van erről, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi (például orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.