teofillin (orálisan) leírása és márkanevek

Teofillin együtt használják más gyógyszerekkel tüneteinek kezelésére asztma, hörghurut, tüdőtágulat és más tüdőbetegségek.

A teofillin csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett hörgőtágító. Bronchodilatátorok olyan gyógyszerek, amelyek ellazítják az izmokat a hörgőkben (légút) a tüdő. Ezek enyhítésére köhögés, zihálás, légszomj, és problémás légzés növeli a levegő áramlását a hörgőket.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát teofillin gyermekeknél. Azonban a gyerekek 1 évnél fiatalabb korban nagyobb valószínűséggel súlyos mellékhatásai, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a teofillin.

Elixir; Solution; tábla, Extended Release, 12 HR, Tablet, kapszula, Extended Release, 24 HR, kapszula, Extended Release; Tablet, Extended Release; kapszula, Extended Release, 12 HR, szirup, kapszula, tabletta, Extended Release, 24 HR, Tablet, bélben oldódó bevonattal

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát teofillin az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását a teofillin, mint a fiatal felnőttek, és nagyobb valószínűséggel vese-, máj-, szív- vagy tüdő problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a teofillin.

Allergia

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Adagoló

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, és ne vegyen be többet az orvos rendelt. Ez a gyógyszer működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Annak érdekében, hogy a vér szintje állandó, a gyógyszer szedését, ugyanabban az időben minden nap, és ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Miután Ön vagy gyermeke elkezdi szedni teofillin, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a szintet a gyógyszert a vérben rendszeres időközönként, hogy eldöntse, a dózist meg kell változtatni. Tartsuk kinevezések tesztelésére vérszint.

Vegye ki a retard kapszula vagy tabletta minden reggel ugyanabban az időben minden nap. Lehet bevegye a második adagot 10-12 órával a reggeli adagot, és az esti étkezés előtt, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt. Lehet venni a meghosszabbított leadású tabletta étellel vagy anélkül.

Ez a legjobb, hogy a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula egy órával a magas zsírtartalmú ételeket, vagy anélkül is bevehető.

Mérjük meg az orális folyadék megjelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

kihagyott adag

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét után elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Tárolás

A változás a megszokott viselkedést vagy fizikai jólétét befolyásolhatja a gyógyszer működik a szervezetben. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: émelygés vagy hányás folytatódik, fejfájás, alvászavar, görcsök, vagy szabálytalan szívverés.

Ne hagyja abba vagy változtassa meg az adagolást a gyógyszert anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer növeli a központi idegrendszer (CNS) serkentő hatása koffeintartalmú élelmiszerek és italok, mint a csokoládé, kakaó, tea, kávé és a kóla. Kerüljük evés vagy ivás nagy mennyiségű ilyen élelmiszer vagy ital használata közben ezt a gyógyszert. Ha kérdése van erről, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi (például orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.