teofillin és guaifenezin (szájon át) leírása és márkanevek

Teofillin és guaifenezin kombináció kezelésére használják, vagy megakadályozzák a asztmás tüneteket vagy kezelésére krónikus bronchitis és a tüdőtágulás. Ez a gyógyszer enyhíti a köhögés, zihálás, légszomj, és problémás légzés. Úgy működik, hogy megnyitja a hörgőkben (légút) a tüdő és a növekvő légáramlatot rajtuk keresztül.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Allergia

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

A mellékhatások a teofillin nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az újszülötteknél, akik általában érzékenyebbek a gyógyszer hatása.

Bár nincs specifikus információ a használatát guaifenezin a gyerekek, ez várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél.

Tablet, Elixir, szirup, kapszula, folyadékkal töltött, Liquid, Capsule

A betegek 60 év feletti életkor valószínűleg szükség kisebb adagot, mint a felnőtteknél. Ha az összeg a teofillin túl magas, mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordul elő. Orvosa a vérmintát vesz annak meghatározására, hogy egy adag változásra van szükség.

Pediatric

Bár nincs specifikus információ a használatát guaifenezin az idősek, ez várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ez a felnőtteknél.

geriátriai

guaifenezin

Terhesség

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

A teofillin

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Adagoló

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

kihagyott adag

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, amikor azt egy pohár vízzel éhgyomorra (akár 30 perc és 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után), mivel így ez lesz a vér hamarabb. Azonban bizonyos esetekben kezelőorvosa azt akarom, hogy vegye be a gyógyszert étkezés közben, vagy jobb étkezés után, hogy csökkentse gyomorpanaszok. Ha bármilyen kérdése van, hogyan kell alkalmazni ezt a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Vedd ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez fokozhatja a súlyos mellékhatások.

Annak érdekében, hogy ezt a gyógyszert, hogy segítsen az orvosi probléma, meg kell venni, minden nap a szabályosan elhelyezett dózisokat elrendelt orvosához. Ez azért szükséges, hogy tartsa állandó mennyiségű ezt a gyógyszert a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, ha bármilyen speciális diéta, mint például a magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidrát vagy alacsony fehérjetartalmú, magas szénhidráttartalmú étrend.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Miután elkezdi szedni teofillin és guaifenezin kombináció, nagyon fontos, hogy az orvos vérvizsgálatokat szintű teofillin rendszeres időközönként annak kiderítésére, hogy az adagot a teofillin és guaifenezin kombinációt meg kell változtatni. Ne változtassa meg az adagot a teofillin és guaifenezin kombináció, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolás

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét után elkezdi szedni ezt a gyógyszert. A vérvizsgálat lehet venni, hogy kezelőorvosa eldönti, hogy a adagot ebből a gyógyszerből meg kell változtatni.

A teofillin a gyógyszer fokozhatja a központi idegrendszert serkentő hatását a koffein tartalmú ételek vagy italok, mint például a csokoládé, kakaó, tea, kávé és a kóla. Kerüljük evés vagy ivás nagy mennyiségű ilyen élelmiszer vagy ital a gyógyszer szedése alatt. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

A változás a megszokott viselkedést vagy fizikai jólétét befolyásolhatja a gyógyszer működik a szervezetben. Kérdezze meg orvosát, ha

Mielőtt van perfúziós vizsgálatok (orvosi vizsgálat, amely azt mutatja, hogy mennyire jól vér áramlik a szív), mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. Az eredmények a vizsgálat által érintett ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.