tenipozid intravénás

Tenipozid kell beadni felügyelete mellett jártas szakorvos felírja a kemoterápia. Súlyos mieloszuppresszió, ami fertőzés vagy vérzés léphet fel a tenipozid. Túlérzékenységi reakciók, beleértve az anafilaxiás-szerű tünetek, előfordulhat kezdeti adagolás vagy ismételt expozíció tenipozid. Adrenalin, kortikoszteroidokkal vagy azok nélkül, és antihisztaminok, már kezelésére használják túlérzékenységi reakciók.

Használja a tenipozid

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: mitotikus inhibitorok

Tenipozid csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett daganatellenes szerek. Ez zavarja a növekedés a rákos sejtek, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja tenipozid, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Egyes hatások nem jelentkeznek, amíg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a tenipozid, ha az orvosával kell beszélni az előnyeit tenipozid valamint a kockázatok használja.

tenipozid kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert tenipozid, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a tenipozid vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt tenipozid

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát tenipozid injekció gyerekek.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását tenipozid injekció geriátriai betegekben. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt mellékhatásokat (például, alacsony vérnyomás vagy alacsony vérnyomás), ami szükségessé teheti óvatosan kapó betegeknél tenipozid injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed tenipozid, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata tenipozid bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata tenipozid bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő tenipozid. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad tenipozid egy kórházban, vagy a rák kezelési központ. tenipozid kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába. tenipozid kell adni lassan, így a IV-cső a helyén kell maradnia legalább 30 és 60 perc között.

Tenipozid néha adni más gyógyszerekkel együtt. Ha kap egy kombinációs gyógyszerek, fontos, hogy megkapja mindegyik a megfelelő időben. Ha szed néhány ilyen gyógyszerek a száj, kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy őket a megfelelő időben.

Tenipozid gyakran okoz hányingert, hányást, és étvágytalanság, ami súlyos lehet. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is megkapja a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

Ön is kap más gyógyszereket, amely segít megelőzni hányinger vagy hányás, és az allergiás reakciók tenipozid.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tenipozid megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

tenipozid okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha hidegrázás, láz, szédülés, szédülés vagy ájulás, gyors, kalapáló szívverés; az arc, a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség, miután megkapta a gyógyszert.

Ha a tenipozid véletlenül szivárog ki a véna, amelybe injektálnak, ez károsíthatja bizonyos szövetek és okozhat hegesedés. Tájékoztassa az orvost rögtön, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, vagy duzzanat az injekció helyén.

Amíg kezelik tenipozid, és a kezelés megszakítása után, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Tenipozid csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mert van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina az elmúlt néhány hónapban. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

tenipozid születési rendellenességeket okozhat, ha azt az anya a terhesség időtartama alatt, vagy az apa, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha teherbe esik, miközben Ön használja tenipozid, értesítse orvosát.

tenipozid csökkenését okozhatja az összeg spermium akkor lövell szex közben. Ez hatással lehet a gyermeket. Kérdezze meg kezelőorvosát arról, hogy Ön képes tárolni sperma későbbi mesterséges használatra.

Helyes használata tenipozid

Hipotenzió (alacsony vérnyomás) előfordulhatnak tenipozid. Orvosa meg fogja mérni a vérnyomást, és tartsa azt megy túl alacsony, míg kapsz tenipozid.

Tenipozid átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

tenipozid gyakran okoz átmeneti hajhullás. A kezelés után a tenipozid véget ért, a normális hajnövekedés visszatér.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben tenipozid

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Non-Hodgkin-limfóma metotrexát, Rituxan®, rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, vinkrisztin, Imbruvica, citarabin

tenipozid Side Effects

tenipozid

Akut limfocitás leukémia prednizon, metotrexát, ciklofoszfamid, Cytoxan, vinkrisztin, Deltasone, Trexall, Sterapred

Akut limfoblasztos leukémia metotrexát, Vidámság, imatinib, doxorubicin, purin, Adriamycinnel, Sprycel, dasatinib

 vagy csatlakozz a tenipozid támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.