technetium tc 99m exametazime (az injekció beadásának módja) leírása és márkanevek

Technécium Tc 99m exametazime injekció radiogyógyszer. Radiofarmakon radioaktív anyagok, amelyek felhasználhatók, hogy megtalálja és egyes betegségek gyógyítására vagy, hogy tanulmányozzák a funkció a test szerveit.

Technécium Tc 99m exametazime injekciót használnak, hogy kezelőorvosa képét látja az agy, hogy milyen jól működik. Ezt alkalmazzák agyi perfúziós szcintigráfia stroke. Ez a gyógyszer is használják leukocita jelzett szcintigráfia segítségével keresse meg a gyomor fertőzések és gyulladásos bélbetegség.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos speciális képzésben a nukleáris medicinában.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását technécium Tc 99m exametazime injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Készlet

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatását technécium Tc 99m exametazime injekció nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a technécium Tc 99m exametazime injekciót.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

geriátriai

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Az orvos vagy más egészségügyi szakember fogja Önnek ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül helyezik a vénába.

Meg kell vizelni, és rögtön a lehető leggyakrabban, miután megkapta ezt a gyógyszert. Igyál sok folyadékot előtt és után ezt a gyógyszert, így lesz több vizelet ürítése.

egyéb kölcsönhatások

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Egyéb egészségügyi problémák

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciókat. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom után kapsz az injekciót.

Ön lesz kitéve a sugárzásnak, ha ezt a gyógyszert. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.