teafaolaj (ausztrál teafa) – téma áttekintése

Teafaolaj képes megölni a baktériumokat és gombákat. Ebből származik az örökzöld levelek az ausztrál Melaleuca alternifolia fa. Teafaolaj óta használják, mint kiegészítő terápia sebészet, éget ellátás, és a fogászati ​​ellátás.

Az emberek általában használ teafaolaj kezelésére kisebb vágások, égési sérülések, akne, lábgombásodás, enyhe gombás köröm fertőzések, hüvelyi gombás fertőzések, és a tüdő problémák (amikor az olajat egy káddal vagy párologtató). Bár kevés kutatás teafaolaj, egyes tanulmányok azt sugallják, hogy biztonságos, és gyakran hatékonyak a megelőzés és a fertőzések kezelésére. 1

A szakértők úgy vélik teafaolaj, hogy biztonságos legyen, mint egy helyi kezelésére, és akkor lehet alkalmazni, hogy közvetlenül a bőrre naponta. Amikor a bőrre a tiszta (100% -os olajos) formában, teafaolaj ritkán okoz irritációt. De néhány embernél allergiás kiütések (kontakt dermatitisz). Ha attól tart, hogy kiütés, próbálja meg az olaj először egy kis bőrfelületre. Azt is híg teafaolaj zöldséges, olíva, vagy mandulaolaj.

A teafaolaj nem biztonságos a szájon át. Nem ajánlott a fülek, mert ez károsíthatja a belső fülbe.

Az US Food and Drug Administration (FDA) nem szabályozza teafaolaj ugyanúgy szabályozza a gyógyszerek. Meg lehet adni, korlátozott vagy nem kutatás, hogyan is működik.

Mindig tájékoztassa orvosát, ha használja az alternatív termék vagy ha gondolkodik ötvözi egyet a hagyományos orvosi kezelés. Lehet, hogy nem biztos, hogy lemond a hagyományos orvosi kezelés és támaszkodhat kizárólag az alternatív termék.