TBO-filgrasztim szubkután

Farmakológiai Osztály: kolónia stimuláló faktor

Használja a TBO-filgrasztim

Amikor bizonyos rákos gyógyszerek a harcot a rákos sejteket, ők is befolyásolják a fehérvérsejtek a fertőzések elleni küzdelemben. TBO-filgrasztimként megelőzésére, illetve csökkentésére a fertőzés kockázatát, miközben kezelik a rákellenes gyógyszerek.

TBO-filgrasztim csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert TBO-filgrasztim a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a TBO-filgrasztim vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot kor hatásaival tbO-filgrasztim injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát tbO-filgrasztim injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt TBO-filgrasztim

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz TBO-filgrasztim, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata TBO-filgrasztimra bármelyik az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát tbO-filgrasztim. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad tbO-filgrasztim. TBO-filgrasztim adják a lövés a bőre alá (általában a has, előtte a combközép, felső külső területek a fenék, vagy a hát felső részét a felkar).

Ön is lehet tanulni, hogyan kell adni TBO-filgrasztim otthon. Győződjön meg az összes utasítást, mielőtt ad magának az injekciót. Használja TBO-filgrasztim csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

TBO-filgrasztim jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen kérdése van

Hagyja, hogy a gyógyszer szobahőmérsékleten melegedni, mielőtt adja be. Ha a gyógyszert a toll színe megváltozott, úgy néz ki, zavaros, vagy ha úgy látja, részecskéket, ne használja azt.

Minden fecskendő gyógyszer a jó csak egy adagot. Dobja a fecskendőt után az adagot. Ne mentse fel nem használt gyógyszer, amely nyitott fecskendőt.

Nem szabad használni TBO-filgrasztimra 24 órán belül (1 nap) előtt vagy után a rák gyógyszer vagy sugárkezelés.

Az adagot a TBO-filgrasztim eltérő lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat tbO-filgrasztim. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

TBO-filgrasztim kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Hagyja a gyógyszert a dobozon, amíg nem akarja használni. Lehetővé teheti a gyógyszer felmelegedjen szobahőmérsékletre, mielőtt használja. A gyógyszer maradhat ki a hűtőszekrényben akár 5 napig, és ha nem használják is vissza a hűtőszekrénybe. Dobja fel nem használt fecskendők szobahőmérsékleten tárolva több, mint 5 napig.

Helyes használata tbO-filgrasztim

Dobja használt tűket kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról TBO-filgrasztim megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal az első jele a fertőzés, például láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a fájdalom a bal felső részén a gyomorban vagy a csúcsán a bal vállát. Ezek tünetei lehetnek súlyos állapot a lépet.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha láza van, mellkasi fájdalom vagy szorító érzés, vagy légzési nehézség. Ezek tünetei lehetnek súlyos tüdő nevezett állapot akut légzési distressz szindróma (ARDS).

TBO-filgrasztim okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszkető bőr, szédülés, szédülés vagy ájulás, az arc, a nyelv vagy a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta a gyógyszert.

Hívja fel orvosát azonnal, ha láza van, felhős vizelet csökkenése vagy növekedése a vizelet mennyiségét, ájulás, szédülés, hányinger, hasi fájdalom, vagy duzzanat a kezek, bokák, lábak vagy alsó lábszárát. Ezek lehetnek a tünetek egy ritka, de súlyos állapot, az ún kapilláris szivárgás szindróma.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt TBO-filgrasztim. TBO-filgrasztim befolyásolhatja az eredményeket az egyes orvosi vizsgálatok (pl csontfelvételeken teszt).

Óvintézkedések használat közben TBO-filgrasztim

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

TBO-filgrasztim Side Effects

TBO-filgrasztim

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Neuropéniát Kemoterápia Neulasta, Neupogen esetében, a filgrasztim Zarxio, Granix, pegfilgrasztim, Leukine, szargramosztim, TBO-filgrasztim