Tasmart

Tolkapon használatát összefüggésbe hozták egy potenciálisan halálos kimenetelű, akut fulmináns májelégtelenség. Ne használja májbetegség és ellenőrzi a májenzimek kezelés megkezdése előtt és tolkapon kezelés alatt rendszeresen. Abba kell hagyni a kezelést, ha májműködési zavar alakul ki, vagy ha a beteg nem mutat lényeges klinikai haszon 3 héten belül a kezelés megkezdését. Legyen körültekintő, súlyos kiindulási dyskinesia vagy dystonia.

Használja a Tasmar

Terápiás Osztály: antiparkinson

Farmakológiai Osztály: katekol-O-metil-inhibitor

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tanulmányok A gyógyszerről volna tenni, csak a felnőtt betegeknél. Nincs azonosított lehetséges felhasználása tolkapon gyermekek.

A kockázat a hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés dolog, hogy nem létezik) növelhető idősebb betegek, mint 75 éves.

Használata előtt Tasmart

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint, hogy segítse az Ön állapotát, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több vagy kevesebb, és ne vigye tovább, vagy ritkábban, mint az orvos rendelt.

Fontos, hogy Ön és orvosa megvitassák a kockázatok a gyógyszert, és hogy elolvassa és írja alá a beleegyező mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Tolkapon komoly hatással lehetnek a máj. Meg kell rendszeresen végzett vérvizsgálat tenni hogy ez a gyógyszer nem befolyásolja a máj.

Mivel tolkaponra komoly hatással lehetnek a máj, meg kell nézni utaló jelek a ezeket a hatásokat. A tünetek közé tartoznak a sötét vizelet, viszketés, világos színű széklet, étvágytalanság, hányinger (folyamatos); érzékenység jobb felső részében has, szokatlan álmosság, tompaság, vagy érzés lassú, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ha ezek bármelyikét észleli jelek, forduljon orvosához.

Ne hagyja abba a tolkaponra ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen.

Tolkapon szédülést okozhat, vagy szédülés, álmosság, gyengeség, vagy baj gondolkodási vagy koncentrálási. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber, jól koordinált, vagy képes tisztán gondolkodni.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ha kell ezt a problémát, kérdezze meg orvosát.

Helyes használata Tasmart

Hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés dolog, hogy nem létezik) fordulhat elő egyes betegeknél. Ez gyakori az idős betegeknél.

Lehet hányinger, főleg amikor először elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Tolkapon hatására a vizelet viszont élénk sárga. Ez várható, míg a gyógyszert szedi. Ez a hatás ártalmatlan és elmennek után abbahagyja a gyógyszer szedését.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Óvintézkedések használat közben Tasmart

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Tasmart Side Effects

Tasmar (tolcapon)

Parkinson-kór Exelon, ropinirol, benztropin, Sinemet, pramipexol, karbidopa / levodopa, amantadin Requip, Mirapex, Cogentin rivasztigmin, Azilect, brómkriptinnel tri-hexifenidii, Artane, szelegilin, Rytary Neupro entakapon, Stalevo biperiden, belladonna, Symmetrel, rasagiline