Tarceva

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a Tarceva

Farmakológiai Osztály: tirozin-kináz inhibitor

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatását az erlotinib a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát erlotinib az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Tarceva

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kezelésére használt gyógyszerek a rák nagyon erős, és számos mellékhatása. Mielőtt ezt a gyógyszert, győződjön meg a kockázatokat és előnyöket. Fontos, hogy szorosan működjön együtt orvosával a kezelés során.

Vedd ezt a gyógyszert éhgyomorra, legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után.

Ha veszel egy gyomor gyógyszert a gyomorégés vagy fekély (például a cimetidin, famotidin, ranitidin, Pepcid®, Tagamet®, Zantac®), hogy a gyomorégés gyógyszert legalább 10 óra előtt vagy 2 órával azután, hogy a gyógyszer szedését.

Ha az előírtnál savkötők (például Gaviscon®, Maalox®, Mylanta®, Rolaids®), hogy a savlekötő több órát, mielőtt vagy miután a gyógyszer szedését.

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben ezt a gyógyszert.

Ha van egy változás a dohányzás állapotát, forduljon orvoshoz. Ez azt eredményezheti, hogy a változás az adag.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Megfelelő Tarceva

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Meg kell továbbra is használni fogamzásgátló legalább 14 nappal az utolsó adag. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Fontos, hogy beszéljen orvosával rögtön, ha súlyos vagy folyamatos hasmenés, hányinger, étvágytalanság, vagy hányás.

Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan légszomj, köhögés és láz, amely hirtelen jön. Ezek tünetei lehetnek súlyos tüdő állapotát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha véres vagy fekete, kátrányos széklet, súlyos hasi fájdalom, vagy hányás a vér, vagy anyag, amely úgy néz ki, mint a zacc. Ezek tünetei lehetnek súlyos gyomor- vagy bél probléma.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha sötét vizelet vagy halvány széklet, a bőr vagy a szemek, émelygés vagy hányás, vagy a felső hasi fájdalom. Ezek tünetei lehetnek májbetegségben szenved.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

Óvintézkedések használat közben Tarceva

Lehet használni alkoholmentes bőrpuhító krémek, napvédő, vagy sötétítő testápolók, hogy megakadályozza a száraz bőr és más súlyos bőrreakciók.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás vagy látás változás, szemfájdalom, illetve a szem irritáció lép kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Tarceva Side Effects

Tarceva (erlotinib)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Nem kis-sejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, taxol, ciszplatin, Opdivo, paclitaxel, Abraxane, nivolumab, bevacizumab, gemcitabin, Taxotere, docetaxel

Hasnyálmirigyrák fluorouracil Abraxane, gemcitabin, Gemzart Afinitor, Sutent erlotinib, mitomicin everolimus szunitinibről, pankreatin Onivyde