tapentadol: felhasználás, adagolás, mellékhatások, figyelmeztetések

Mi tapentadol?

Tapentadol kezelésére használják mérsékelt vagy súlyos fájdalom.

Az elnyújtott kibocsátású formában a gyógyszer (Nucynta ER) pedig a éjjel-nappal a fájdalom kezelésére, amely nem szabályozott egyéb gyógyszerek. Nucynta ER nem használható egy szükség-bázison a fájdalom.

Tapentadol is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Ne használja tapentadol ha használt egy MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, vagy tranilcipromin.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha súlyos légzési problémák, vagy bélelzáródás nevű paralitikus ileus.

Tapentadol is lelassítja a légzést, különösen, ha elkezd szedni ezt a gyógyszert, vagy amikor az adagot megváltozik. Soha ne vegye ezt a gyógyszert nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. Ne törje össze, törje, vagy nyisson meg egy kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Lenyeli egészben, hogy kerüljék a potenciálisan halálos adagot.

Tapentadol lehet szokás-alakítás, még a rendszeres adag. Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos által felírt. Soha nem osztjuk a gyógyszer egy másik személy. VISSZAÉLÉSRE narkotikus fájdalomcsillapítót VÁLTHAT ADDICTION, túladagolás, vagy a halál, különösen a gyermek vagy más személy használja a gyógyszert recept nélkül.

A gyógyszer szedése előtt

Közölje orvosával, ha terhes. Tapentadol okozhat életveszélyes elvonási tünetek egy újszülött.

Ne igyon alkoholt. Veszélyes mellékhatások vagy halál következhet be, ha az alkohol párosul tapentadol.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás a tapentadol, vagy ha

Súlyos asztma vagy légzési problémák; vagy

bélelzáródás nevű paralitikus ileus.

Ne használja tapentadol ha szedett MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, és tranilcipromin.

Tapentadol lehet szokás kialakításában. Soha ne ossza meg ezt a gyógyszert egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá. Értékesítés vagy kidobnak tapentadol bármely más személy ellen a törvény.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet tapentadol és okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma. Mindenképpen közölje orvosával, ha úgy is, hogy a gyógyszert a depresszió, a mentális betegségek, a Parkinson-kór, migrénes fejfájás, súlyos fertőzések, vagy megelőzésére hányinger és hányás. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen változás, hogy hogyan és mikor vegye be a gyógyszereket.

Annak érdekében, hogy tapentadol biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

bármilyen típusú légzési problémák vagy tüdőbetegség

kórtörténetében fejsérülés, agydaganat, vagy görcsrohamok

a történelem a kábítószerrel való visszaélés, alkoholfüggőség, vagy mentális betegség

vizelési problémák

máj- vagy vesebetegség; vagy

problémákat az epehólyag, hasnyálmirigy, vagy a pajzsmirigy.

Tapentadol nagyobb valószínűséggel okoznak légzési problémákat az idősebb felnőttek, és az emberek, akik súlyosan beteg, alultáplált, vagy más módon legyengült.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer károsíthatja a magzatot. Ha a tapentadol míg terhes, a baba is függővé válnak a kábítószer. Ez okozhat életveszélyes elvonási tünetek a baba születésük után. Született csecsemők függ szokásformáló gyógyszer orvosi kezelésre lehet szüksége hetekig. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Nem ismert, hogy a tapentadol kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy egy gyermek.

Hogyan kell tapentadol?

Vegye tapentadol, ahogy az orvos. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Tapentadol is lelassítja a légzést, különösen, ha elkezd szedni ezt a gyógyszert, vagy amikor az adagot megváltozik. Soha ne vegye tapentadol nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint enyhíti a fájdalmat.

Tapentadol lehet szokás-alakítás, még a rendszeres adag. Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos által felírt. VISSZAÉLÉSRE narkotikus fájdalomcsillapítót VÁLTHAT ADDICTION, a túladagolás vagy halál.

Vedd ezt a gyógyszert egy pohár vízzel. Tapentadol lehet venni étellel vagy anélkül.

Hagyja abba az összes többi éjjel-nappal kábító fájdalomcsillapítók, amikor elkezdi szedni tapentadol retard tablettát.

Ne törje össze, törje, vagy nyisson meg egy kiterjesztett kibocsátás pirulát. Lenyeli egészben, hogy kerüljék a potenciálisan halálos adagot.

Tapentadol okozhat székrekedést. Beszéljen orvosával, mielőtt a hashajtó vagy széklet lágyító kezelésére vagy megelőzésére ez a mellékhatás.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor lehet, gyakori vérvizsgálatot.

Ne hagyja abba a tapentadol hirtelen, vagy ha lehet kellemetlen elvonási tünetek. Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságosan hagyja abba a gyógyszer.

Ne törje össze vagy eltörhet a tapentadol pirulát belélegzi a por ne keverje a folyékony beadni a gyógyszert a vénába. Ez a gyakorlat azt eredményezte, hogy a halál.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Tapentadol egy kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Miután abbahagyta ezt a gyógyszert, öblítse a fel nem használt tablettákat a vécén. Gyógyszerek megsemmisítését öblítéssel ajánlott veszélyének csökkentésére véletlen túladagolás okozza a halált. Ez a tanács vonatkozik a nagyon kis számú gyógyszer csak. Az a kormány, együttműködve a gyártó meghatározta ezt a módszert a megfelelő útvonal ártalmatlanítási és a legkisebb a kockázata, hogy az emberi biztonságot.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mivel tapentadol használják fájdalom, akkor nem valószínű, hogy kihagyjon egy adagot. Amennyiben kihagyott egy adagot, vegye be a gyógyszert, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot.

Mi történik, ha túladagolás?

Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elfelejtett adagot. Ne vegyen be több, mint az előírt adag egy 24 órás időszakban.

 A tapentadol túladagolás halálos lehet, különösen a gyermek vagy más személy használja a gyógyszert recept nélkül. Túladagolás tünetei lehetnek a lassú légzés és szívverés, súlyos álmosság, izomgyengeség, a hideg és nyirkos bőr, pontosan a tanulók, és ájulás.

Mit kell elkerülni?

Ne igyon alkoholt. Veszélyes mellékhatások vagy halál következhet be, ha az alkohol párosul tapentadol. Ellenőrizze az élelmiszer és gyógyszer címkék biztos ezek a termékek nem tartalmaznak alkoholt.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Kerüljük vezet vagy gépeket, amíg nem tudja, hogyan tapentadol hatással lesz Önre. Szédülés vagy súlyos álmosság okozhat esések vagy egyéb balesetek.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció a tapentadol: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Tapentadol mellékhatások

Hívjon orvost egyszerre, ha van

gyenge vagy felületes légzés, gyenge pulzus, lassú szívverés

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

lefoglalás (görcsök)

Súlyos álmosság vagy szédülés, zavartság, beszédzavar vagy a mérleg

meddőség, kimaradt menstruációs ciklusok

impotencia, szexuális problémák, a veszteség a szexuális érdeklődés; vagy

alacsony kortizol szintje, – hányinger, hányás, étvágytalanság, szédülés, romló fáradtság vagy gyengeség.

Forduljon orvoshoz azonnal, ha a tünetek a szerotonin szindróma, mint például: nyugtalanság, hallucinációk, láz, izzadás, hidegrázás, szapora szívverés, izommerevség, izomrángás, koordináció elvesztése, émelygés, hányás vagy hasmenés.

Tapentadol nagyobb valószínűséggel okoznak légzési problémákat az idősebb felnőttek, és az emberek, akik súlyosan beteg, alultáplált, vagy más módon legyengült.

Gyakori tapentadol mellékhatás lehet

székrekedés, enyhe hányinger, hasi fájdalom

fejfájás, fáradtságérzés; vagy

enyhe álmosságot vagy szédülést.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos felnőtt dózis fájdalom

Azonnali szabadon bocsátását; 50 mg, 75 mg vagy 100 mg orálisan minden 4-6 órában függően a fájdalom erősségét, étellel vagy anélkül .; Az első napon az adagolás, a második adag beadható amint egy órával az első dózis után, ha megfelelő fájdalomcsillapítást nem érik az első adagot. Későbbi adagolás 50 mg, 75 mg vagy 100 mg minden 4-6 óra, és úgy kell beállítani, hogy fenntartsák a megfelelő fájdalomcsillapítás elfogadható tolerálhatóságot. A napi adag nagyobb, mint 700 mg az első napon, a terápia és a 600 mg-ot követő napon nem vizsgálták, és ezért nem ajánlott .; Bővített kiadás; Az opioid naiv: Kezdeti: 50 mg naponta kétszer (ajánlott intervallum: 12 óra) titráljuk lépésekben 50 mg nem gyakrabban, mint a napi kétszeri 3 naponta a hatásos dózis (terápiás tartomány: 100-250 mg naponta kétszer) (maximális dózis: 500 mg / nap); Az opioid tapasztalt: Kezdeti: 50 mg titráljuk, a hatékony dózis, titráljuk lépésekben 50 mg nem gyakrabban, mint a naponta kétszer 3 naponként (terápiás tartomány: 100 és 250 mg naponta kétszer) (maximális dózis: 500 mg / nap). Megjegyzés: nincs megfelelő adat a betegeket más opioidok a tapentadol kiterjesztett kiadás .; Átállás azonnali kiadás bővített kiadás: Convert segítségével ugyanazt a teljes napi adag, de osztja két egyenlő adagban és kezelje naponta kétszer (ajánlott intervallum: 12 óra) (maximális dózis: 500 mg / nap).

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén tapentadol. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerről, amit használni most, és bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, hogy ha álmos vagy lassú a légzés okozhat veszélyes vagy életveszélyes mellékhatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni tapentadol egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek tapentadol, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

6.06.2016-03-30, 09:18:50.

Tapentadol adagolási információt

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják tapentadol?

tapentadol

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin

Diabéteszes perifériás neuropátia Cymbalta, Lyrica, duloxetin, pregabalin, kapszaicin helyi, Nucynta ER, Zostrix, Trixaicin, Salonpas Pain tapasz kapszaicin Zostrix-HP, Capsicum illóolaj, Zostrix Foot Pain