tanulmányi kérdések csere vaj növényi olajok

Randy Dotinga

HealthDay Reporter

Kedd, április 12, 2016 (HealthDay News) – A vitatott új tanulmány megkérdőjelezi azt az elképzelést, hogy a szív egészségét javítja, ha az emberek vág telített zsír – általában állati forrásból – a saját étrend mellett növényi olaj.

Az új kutatás megállapította, hogy míg az emberek, akik rövid ideig kénytelen változtatni a diétát a kukorica olaj helyett telített zsírok nem alacsonyabb a koleszterin, a halálozás kockázata korán növekedett.

Azonban legalább három táplálkozás kutatók aggodalmukat fejezték ki a vizsgálat, és azt mondta a megállapítások wrongheaded sok. Ezek mindegyike sürgette az embereket, hogy ragaszkodni a jelenlegi táplálkozási irányelveket, hogy ajánlani alacsonyabb fogyasztást telített zsír.

Ez a kutatás nem lehet következtetéseket levonni arról, egészséges étrend, “mondta Maryam Farvid, meghívott tudós, a Harvard TH Chan School of Public Health.” A nagy mennyiségű információt más tanulmányok, tudjuk, hogy a szívbetegség kockázatát kisebb lesz, ha a telített zsírok – főként a vörös hús és a tejzsír – helyébe telítetlen zsírok folyékony növényi olajok, mint például a szója, kukorica, olíva és a repce olaj a főzéshez, a saláták és az asztalhoz.

Dr. Frank Hu, a Harvard munkatársa Farvid és egy professzor, a táplálkozás és a járványtan, beleegyezett. “A tanulmány hibás, és az eredmények nem változtat a jelenlegi táplálkozási irányelvek, amelyek hangsúlyozzák az egészséges forrásai a többszörösen telítetlen zsírok, mint például az olívaolaj és más zöldségek, diófélék, magvak és avokádó.”

Kukorica, sáfrány, napraforgó, gyapotmag és szójaolaj szintje magas linolsav, a tanulmány szerzői szerint. Ezek az olajok csoportjába tartoznak a zsírok egy többszörösen telítetlen zsírok szerint a Heart Association (AHA). A diéta, amely alacsonyabb a telített zsír, és magában foglalja a többszörösen telítetlen zsírok mértékkel csökkentheti a koleszterin, amely úgy gondolják, majd csökkentse a kockázatot a szívbetegség és a stroke, az AHA mondja.

“Mivel a vér koleszterin szint társul a szívbetegségek kockázatát és a halál, a koleszterin -lowering hatását növényi olajokat csökkenhetnek a szívbetegségek kockázatát és a halál”, mondta a tanulmány vezető szerzője, Dr. Christopher Ramsden. Ő egy orvosi vizsgáló az amerikai egyesült államokbeli National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholizmus és korvettkapitány az Amerikai Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálat.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …