tamszulozin

Terápiás Osztály: jóindulatú prosztata megnagyobbodás Agent

Használja a tamszulozin

Farmakológiai Osztály: A tamszulozin

A tamszulozin segít az izmok ellazítására a prosztata és a nyílás a húgyhólyag. Ez segít növelni a vizelet vagy csökkentheti a tüneteket. Azonban a tamszulozin nem fog zsugorodni a prosztata. A prosztata továbbra is kap nagyobb. Ez okozhatja a tüneteket, hogy lesz rosszabb az idő múlásával. Ezért, bár a tamszulozin gyengítheti a problémák által okozott megnagyobbodott prosztata most, a műtét is szükséges lehet a jövőben.

tamszulozin csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, tamszulozin használják bizonyos betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert tamszulozin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a tamszulozin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

A tamszulozin nem javallt gyermekek között.

Használata előtt tamszulozin

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát tamszulozin az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed tamszulozin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata tamszulozin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata tamszulozin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata tamszulozin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használata tamszulozin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye tamszulozin pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

tamszulozin jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Vegyük a kapszula körülbelül 30 perccel ugyanazon étkezés után minden nap. Nyelje le a kapszulát egészben. Ne törje össze, ne rágja szét, vagy nyissa meg.

A dózis a tamszulozin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú tamszulozin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag tamszulozin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata tamszulozin

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tamszulozin működik megfelelően, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel után vegye tamszulozin, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Mivel a tamszulozin okozhat néhány ember, szédülést vagy gyengének érzi magát, és győződjön meg róla, hogy hogyan reagál a tamszulozin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

tamszulozin ritkán okoz súlyos allergiás reakció (duzzanat az arc, a nyelv vagy a torok, légzési nehézség, és bőrkiütés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha ez bekövetkezik.

Meg kell orvoshoz azonnal, ha azt tapasztalja, a hosszan tartó erekció használata közben tamszulozin. Ez egy rendkívül ritka, nem kívánt hatás, amit meg kell azonnal kezelni, hogy megakadályozzák maradandó merevedési károsodás (impotencia).

Ha azt tervezi, hogy a szürkehályog vagy glaucoma műtét, tájékoztassa a szemorvos (szemész), hogy szed tamszulozin vagy használt tamszulozin az elmúlt 9 hónap. Egy komoly szem problémát nevezett Intraoperatív Floppy Iris szindrómát (IFI) történt néhány betegnél, akik szedtek tamszulozin vagy aki nemrég vett tamszulozin mikor cataracta vagy glaucoma műtét.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Óvintézkedések használat közben tamszulozin

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

tamszulozin Side Effects

tamszulozin

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás Cialis, Flomax finaszterid, doxazosin, terazosin pirazosin Avodart, Proscar, kardura, alfuzozin, Rapaflo, tadalafil, dutaszterid, Hytrin, Minipress, Uroxatral, Jalyn, silodosint, dutaszterid / tamszulozin, kardura XL