tamszulozin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, miután ezt a gyógyszert, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Mivel a tamszulozin okozhat néhány ember, szédülést vagy gyengének érzi magát, és győződjön meg róla, hogy hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Ez a gyógyszer ritkán okoznak súlyos allergiás reakció (duzzanat az arc, a nyelv vagy a torok, nehézlégzést, és bőrkiütés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha ez bekövetkezik.

Meg kell orvoshoz azonnal, ha azt tapasztalja, a hosszan tartó erekció közben ezt a gyógyszert. Ez egy rendkívül ritka, nem kívánt hatás, amit meg kell azonnal kezelni, hogy megakadályozzák maradandó merevedési károsodás (impotencia).

Ha azt tervezi, hogy a szürkehályog vagy glaucoma műtét, tájékoztassa a szemorvos (szemész), hogy Ön ezt a gyógyszert szedi, vagy hogy használják ezt a gyógyszert, az elmúlt 9 hónap. Egy komoly szem problémát nevezett Intraoperatív Floppy Iris szindrómát (IFI) történt néhány betegnél, akik a gyógyszer szedését, vagy aki nemrég vett ezt a gyógyszert, amikor már a szürkehályog vagy glaucoma műtét.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.