tamoxifen (orálisan) mellékhatások

Mivel az út a gyógyszer hat a test, van rá esély, hogy ez okozhat nemkívánatos hatásokat, amelyek nem fordulnak elő, míg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának. A tamoxifen növeli az esélyét a rák a méh (anyaméh) az egyes nők szedését. Tamoxifen okozhat dugulás alkotnak egy véna, tüdő, vagy az agy. Nőknél a tamoxifen rákot okozhat, vagy egyéb problémák a méh (anyaméh). Azt is okoz májrák patkányokban. Ezen túlmenően, a tamoxifen számoltak okozhat szürkehályog és más szembetegségek. Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.