tamoxifen (orálisan) leírása és márkanevek

Tamoxifen egy gyógyszer, amely blokkolja a hatását az ösztrogén hormon a szervezetben. Ez kezelésére használják emlőrák a nők vagy férfiak. Azt is fel lehet használni kezelésére más típusú rák, mint kezelőorvosa határozza meg.

Tamoxifen is lehet használni, hogy csökkentsék a kockázatot az emlőrák kialakulásának a nők, akiknek nagy a kockázata a mellrák kialakulásának. A nők nagy a kockázata a mellrák kialakulásának legalább 35 éves, és van egy kombinációja a kockázati tényezők, amelyek az esélye a mellrák kialakulásának 1,67% vagy több a következő 5 évben. Orvosa segít meghatározni a kockázata a mellrák.

A pontos módja, hogy a tamoxifen művek ellen rák nem ismert, de összefüggésben lehet az út blokkolja az ösztrogén hatását a szervezetben.

Mielőtt elkezdi a kezelést a tamoxifen, ha az orvosával kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

A tamoxifen csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, tamoxifen használják egyes betegeknél a következő betegségek

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Solution; Tablet

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Allergia

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

geriátriai

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata tamoxifen az idősek használható más korcsoportokban, a gyógyszer várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ez a felnőtteknél.

Terhesség

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Adagoló

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

kihagyott adag

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon több vagy kevesebb is, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. A pontos összeg a gyógyszert, amire szükség van gondosan kidolgozott. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, miközben túl kevés nem javítja az állapotát.

A tamoxifen okoz, enyhe hányinger és hányás. Azonban előfordulhat, hogy meg kell tenni néhány hét vagy hónap, hogy hatékony legyen. Még ha kezdi úgy érezni, beteg, ne hagyja abba a gyógyszer ellenőrzése nélkül orvosával. Kérdezze meg az egészségügyi szakember a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

A tablettákat egészben, egy pohár vízzel. Akkor vigye magával a tablettákat étellel vagy anélkül.

Ha hányni röviddel azután, hogy egy adag tamoxifen, kérdezze meg orvosát. Azt fogják mondani, hogy tesznek-e az adagolást, vagy várni, amíg a következő adagot.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Tárolás

Egy nőnek fel kell keresnie orvosát azonnal, ha ő alakul

Ha orvoshoz bármilyen okból, győződjön meg róla, hogy közölje orvosával, hogy vegye tamoxifen vagy szedett tamoxifen.

A nők esetében: tamoxifen lehet, hogy még több termékeny. A legjobb, ha valamilyen olyan típusú fogamzásgátló szedése alatt is. Azonban nem fogamzásgátló tablettát (a “tabletta”), mivel ezek hatására lehet befolyással a tamoxifen. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert szedi.

Mivel az út a gyógyszer hat a test, van rá esély, hogy ez okozhat nemkívánatos hatásokat, amelyek nem fordulnak elő, míg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának. A tamoxifen növeli az esélyét a rák a méh (anyaméh) az egyes nők szedését. Tamoxifen okozhat dugulás alkotnak egy véna, tüdő, vagy az agy. Nőknél a tamoxifen rákot okozhat, vagy egyéb problémák a méh (anyaméh). Azt is okoz májrák patkányokban. Ezen túlmenően, a tamoxifen számoltak okozhat szürkehályog és más szembetegségek. Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.