talwin injekció

Talwin Injection, pentazocin laktát injekció, USP, tagja a benzazocine sorozat (szintén ismert, mint a benzomorfán sorozat). Kémiailag, pentazocin-laktátot értéke 1, 2, 3, 4, 5, 6-hexahidro-6,11-dimetil-3- (3-metil-2-butenil) -2,6-metano-3–benzazocin-8-ol laktát, egy fehér, kristályos anyag, amely oldható savas vizes oldatok.

Használat Terhesség; Biztonságos használata TALWIN terhesség alatt (kivéve a munkaerő) nem állapították meg. Az állatokon végzett reprodukciós vizsgálatok nem bizonyították, teratogén vagy magzatkárosító hatásra. Azonban TALWIN kell beadni terhes betegeknél (kivéve munka) csak akkor, ha, a kezelőorvos megítélése szerint az orvos, a lehetséges előnyök meghaladják a lehetséges veszélyeket. Kapó betegek TALWIN vajúdás során tapasztalt nincs káros hatása eltérő fordulhatnak elő leggyakrabban használt fájdalomcsillapítók. TALWIN kell óvatosan alkalmazható olyan nőknél nyilvánított koraszülötteknél.

Gyermekgyógyászati ​​felhasználásra; Biztonságosságát és hatásosságát TALWIN mint preoperatív vagy preanesthetic gyógyszert hoztak létre gyermekgyógyászati ​​betegeknél 1-16 éves korig. Használata TALWIN a korcsoportra bizonyíték támasztja alá való megfelelő és ellenőrzött felnőtt kísérletek további adatokat publikált kontrollált vizsgálatok gyermekkorú betegeknél. Biztonságosságát és hatásosságát TALWIN mint premedikációs az altatást nem állapították gyermekgyógyászati ​​betegeknél kevesebb, mint egy éves. Biztonságossági profilja TALWIN mint posztoperatív fájdalomcsillapító gyermekek kevesebb, mint 16 év korlátozott.

Geriátriai használata; Idős betegek érzékenyebbek lehetnek a fájdalomcsillapító hatása TALWIN mint a fiatalabb betegeknél. (Lásd ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS.) Klinikai adatok arra utalnak, hogy a különbségek a különböző farmakokinetikai paraméterei TALWIN között létezhet idősebb és a fiatalabb betegeknél. (Lásd klinikai farmakológia.) Nyugtató gyógyszerek okozhatnak zavart és oversedation az idősek, idős betegek általában kell kezdeni az alacsony dózisú TALWIN és szoros megfigyelés alatt. Ez a gyógyszer ismert, hogy jelentős mértékben ürülnek a vesén keresztül, és a kockázat a toxikus reakciók a gyógyszer nagyobb lehet azoknál a betegeknél, károsodott veseműködés. Mivel idős betegeknél nagyobb valószínűséggel fordul elő csökkent veseműködés, ügyelni kell az adagot; kiválasztás, és hasznos lehet a veseműködés monitorozása.