taltz előretöltött fecskendőben

Ixekizumab egy immunszuppresszív, amely csökkenti a hatását a vegyi anyag a szervezetben, gyulladást okozhatnak.

Ixekizumab kezelésére használják mérsékelt vagy súlyos plakkos psoriasisban (emelt, ezüstös hámlás) felnőtteknél.

Ixekizumab is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Kövesse az utasításokat a gyógyszer címkéjén és csomagolásán. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes egészségügyi feltételek, allergia, és minden gyógyszer használata.

Nem szabad használni ixekizumab ha allergiás rá.

Annak érdekében, hogy ixekizumab biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

Aktív vagy friss fertőzés

Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás; vagy

tuberkulózis (vagy ha közeli kapcsolatban állt valakivel, akinek a tuberkulózis).

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Nem ismert, hogy ixekizumab átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Ixekizumab nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 18 éves.

A kezelés megkezdése előtt a ixekizumab orvosa végzi el a vizsgálatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem a tuberkulózis és más fertőzések.

Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Ixekizumab fecskendeznek a bőr alá. Lehet mutatni, hogyan kell használni injekciók otthon. Ne adja magát ezt a gyógyszert, ha nem érti, hogyan kell használni az injekció és megfelelően dobja a használt tűket és fecskendőket.

Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Ez a gyógyszer nem használt naponta. Az első 7 dózisok általában hetente egyszer. Ekkor egy injekciót adni 4 hetente egyszer. Kövesse az orvos utasításait.

Az ellátást nyújtó megmutatja a legjobb hely a tested, hogy adja ixekizumab. Használjon minden alkalommal máshová adsz egy injekciót. Ne adja be az injekciót ugyanazon a helyen kétszer egymás után. Ne adjon injekciót a bőrfelületet aktív psoriasis, vagy bőr, hogy a piros, sebes, vagy ajánlatot.

Ixekizumab kell megjelennie a világos világos sárga színű folyadék. Ne használja fel a gyógyszert, ha úgy néz ki, zavaros vagy részecskéket tartalmaz. Hívja meg gyógyszerészét új gyógyszert.

Ne rázza a fecskendőt, vagy injekciós tollat.

Használjon egyszer használatos tűt és fecskendőt csak egyszer. Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Ixekizumab csökkentheti vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket. Ez megkönnyíti az Ön számára, hogy beteg attól, hogy mások társaságában, akik betegek.

Tárolja a gyógyszert az eredeti csomagolásban, hűtőszekrényben. Fénytől védve, és nem fagyasztható. Ne használja fel a gyógyszert, ha ez lett fagyasztva.

Az adag beadása előtt, hogy az injekciós tollat ​​vagy előretöltött fecskendőben ki a hűtőszekrényből, és hagyja szobahőmérsékleten 30 percig. Ne melegítse a gyógyszert mikrohullámú sütőben vagy forró vizes, és ne hagyja, hogy a közvetlen napfénytől.

Mindegyik egyszer használatos injekciós tollat ​​vagy előretöltött fecskendő egy használatra. Dobja egy használat után, akkor is, ha még mindig van némi gyógyszer után elhagyta az adag beadása.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

Nem kap “élő” vakcinát használata közben ixekizumab, vagy ha lehet súlyos fertőzés alakul ki. Élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, rubeola (MMR), gyermekbénulás, rotavírus, tífusz, sárgaláz, varicella (bárányhimlő), herpes zoster (övsömör), és az orr influenza (influenza) vakcina.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert, egy másik személy, akkor is, ha hasonló tüneteket van.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; érzés, mint te múljék el; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

láz, hidegrázás, izzadás, izomfájdalom, fogyás

hasmenés (lehet véres), hasi görcsök

fájdalmas bőr sebek

köhögés, légszomj, köhögés, piros vagy rózsaszín váladék

sebek vagy fehér foltok a szájban vagy a torokban (gombafertőzés vagy “szájpenész”)

fokozott vizeletürítés, fájdalom vagy égő, ha vizelni

szem duzzanat, bőrpír, beszáradt váladék vagy vízelvezető (tünetei lehetnek fertőzés); vagy

jele a gombás fertőzés (kiütés vagy vörös foltok, viszketés, égő érzés, repedezett bőr, hajhullás).

Gyakori mellékhatás lehet

fájdalom vagy bőrpír a gyógyszer beadásának

hányinger

fülfertőzés; vagy

megfázásos tünetek, mint orrdugulás, tüsszögés, torokfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek ixekizumab, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

 Cerner multum, Inc. Változat: 1.01. Felülvizsgálat dátuma: 2016/04/07, 03:30:32.