tallium-klorid tl 201 (intravénásan) leírása és márkanevek

Tallium-klorid Tl 201 injekciót felnőtteknél alkalmazzák, hogy segítsen diagnosztizálni szívbetegségek (például szívkoszorúér-betegség, szívinfarktus). Ezt alkalmazzák a bizonyos eljárások úgynevezett sík szcintigráfia vagy SPECT (SPECT). Ez a gyógyszer mutatja, hogy mennyi vért kezd a szívizom, ha a pihenő vagy gyakorlása (hangsúlyozták). Tallium-klorid Tl 201 tartozik a nevezett gyógyszerek csoportjába izotóppal jelzett gyógyszerek (radioaktív anyagok).

Ez a gyógyszer is használják, hogy segítsen diagnosztizálni mellékpajzsmirigy problémákat.

Allergia

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos speciális képzésben a nukleáris medicinában.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy diagnosztikai teszt minden kockázatot a vizsgálatot meg kell mérni a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Emellett más dolgok is befolyásolhatják a vizsgálat eredményét. Ehhez a vizsgálathoz, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását tallium-klorid Tl 201 injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát tallium-klorid Tl 201 injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél tallium-klorid Tl 201 injekciót.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Terhesség

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a készítmény alkalmazásával diagnosztikai teszt. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába előtt van egy sík szcintigráfia vagy SPECT.

Az orvos kérheti, hogy ne egyen vagy igyon semmit előtt több órával a teszt.

Egyéb egészségügyi problémák

Lehet kérni, hogy üljön egyenesen, amíg megkapja az injekciót.

A sík szcintigráfia vagy SPECT belül kell lefolytatni 10-20 perccel azután, hogy megkapta ezt a gyógyszert.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Ön is kap egy gyógyszert, hogy a szíved gyorsabban ver. Ezt nevezik a farmakológiai terheléses vizsgálat. Ez együtt használható sík szcintigráfia vagy SPECT megmutatni, milyen jól el szívizom akkor működik, ha stresszes állapotban van. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van a tesztet.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha van hideg, nyirkos bőr, zavartságot, szédülést, émelygést, bőrkiütés, viszketés, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, légzési nehézség, melegség, bőrpír az arcodon , nyak, kar, vagy a mellkas felső, vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta a gyógyszert.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha enyhe, égő fájdalom, melegség, illetve hideg vagy bőrpír az injekció helyén.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor ki lesznek téve a sugárzásnak. Ha bármilyen kérdése van ezzel, beszéljen orvosával.

Az injekciós üveg dugóval száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex. Mondja el orvosának, ha van egy latex allergia, mielőtt ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.