takrolimusz lokális

Hosszú távú biztonság lokális calcineurin inhibitorokkal nem állapították meg, és ritka esetekben rosszindulatú daganat (pl bőr és lymphoma) is kezelt betegek lokális calcineurin inhibitorok, beleértve a takrolimusz kenőcs. Kerüljük a folyamatos, hosszú távú használatra minden korosztály, és alkalmazza a korlátozott területeken részvétel atópiás dermatitis. Nem javallt gyermekeknél 2 évnél fiatalabb életkor. Csak 0,03% takrolimusz kenőcs javallt gyermekek 2-15 éves korig.

Használja a takrolimusz

Terápiás Osztály: antipsoriaticus

Farmakológiai Osztály: kalcineurininhibitorok

takrolimusz csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert takrolimusz, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a takrolimusz vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát takrolimusz lokális gyermekeknél 2 éves és idősebb. Azonban a takrolimusz nem ajánlott gyermekek 2 évnél fiatalabb életkor.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát takrolimusz helyileg az idősek.

Használat előtt a takrolimusz

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed takrolimusz, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata takrolimusz bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata takrolimusz bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata takrolimusz bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata takrolimusz bármelyik következő általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja a takrolimusz, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát takrolimusz. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja takrolimusz pontosan az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

takrolimusz nem lehet az első gyógyszer használ, hogy kezelje a feltételt. Ez azt jelentette, hogy csak miután megpróbált más gyógyszereket nem dolgozott vagy okozott nem kívánt mellékhatásokat.

takrolimusz jár fokozott kockázata a fejlődő bárányhimlő, ekcéma herpeticum, herpes simplex vírus fertőzés (bőr hólyagok) vagy varicella zoster vírus fertőzés (övsömör). Kérdezze meg orvosát, ha kérdése van erről, és jelenti a jelek vagy tünetek ezen feltételek orvosával.

takrolimusz nem használható folyamatosan hosszú ideig. Ha szükséges, a kezelést meg lehet ismételni a szünetek között.

takrolimusz jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

takrolimusz használata a bőr csak. Nem értem azt a szemet, orrot, vagy a szájába. Ne használja bőrfelületek van vágások vagy karcolások. Ha mégis ezeken a területeken, öblítse le azonnal.

Használni

Ne használjon kozmetikai vagy egyéb bőrápoló termékek a kezelt testfelületen.

A dózis a takrolimusz különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos takrolimusz adagok. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Helyes használata takrolimusz

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne hagyja a kenőcsöt az autó hideg vagy meleg időjárás. Győződjön meg arról, hogy a cső szorosan lezárva.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke haladásának rendszeres látogatások. Ennek célja, hogy ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Ha állapota nem javult, 6 hét után, vagy ha azok rosszabbodnak, forduljon orvoshoz.

takrolimusz növelheti a kockázata, hogy a bőrrák vagy rák a nyirokrendszer (limfóma). Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Hagyja abba a takrolimusz ha jelei és tünetei az ekcéma, viszkető, égő, csípő érzés, bőrkiütés, bőrpír és menj el, vagy az orvos utasítása szerint.

Óvintézkedések használat közben takrolimusz

takrolimusz növelheti a kockázata, hogy a bőrdaganatok, különösen akkor, ha napfény éri. Ha elkezdi használni a takrolimusz

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

takrolimusz okozhatja, hogy nagyon beteg, ha nem megfelelően használjuk. Orvost kell hívni vagy a mérgezési központot azonnal, ha véletlenül lenyeli a takrolimusz.

Ne használja a takrolimusz egy bőr probléma, hogy nem ellenőrizték az orvosa.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

takrolimusz Side Effects

takrolimusz lokális

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Atópiás dermatitis prednizon, flutikazon topikális, triamcinolon topikális, dexametazon, metilprednizolon, hidrokortizon topikális, doxepin topikális, azatioprin, betametazon topikális, Decadron, Medrol Dosepak, Kenalog, klobetazol topikális, mometazon topikális, fluocinonid topikális, dezonid topikális, Imuran, Proctozone HC, Elocon , dezoximetazon helyileg, Elidel, Deltasone, Topicort