tagrisso (osimertinib) betegtájékoztatás

Mi Tagrisso?

Tagrisso kezelésére használják egy bizonyos típusú, nem-kissejtes tüdőrák. Ez a gyógyszer csak akkor, ha a daganat specifikus genetikai markert, amely kezelőorvosa ellenőrizni fogja.

Tagrisso általában adott, miután egyéb daganatellenes gyógyszerek már próbáltam sikertelenül.

Tagrisso hagyta jóvá az amerikai Food and Drug Administration (a kormány) egy “gyorsított” alapon. Klinikai vizsgálatokban daganatok reagált ezt a gyógyszert. Azonban további vizsgálatok szükségesek annak eldöntésére, ez a gyógyszer is hosszabbít a túlélési időt.

Fontos információ

Tagrisso okozhat tüdő problémák halálhoz vezethet. A tünetek lehetnek hasonló tünetek tüdőrák. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen új vagy súlyosbodó tüdő tünetek, beleértve légzési nehézség, légszomj, köhögés, láz.

Tagrisso okozhat szívproblémákat, hogy halálhoz vezethet. Orvosa ellenőrizni kell a szívműködést, mielőtt elkezdi szedni Tagrisso és a kezelés során. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen az alábbi jelek és tünetek a szív probléma: érzés, mint a szíved zakatol, illetve a versenyen, légszomj, duzzanat a boka és a láb, szédülés.

Nem szabad használni Tagrisso ha allergiás osimertinib.

Annak érdekében, hogy Tagrisso biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

A gyógyszer szedése előtt

a légzési rendellenesség

elektrolit-egyensúly zavara (mint például a magas vagy alacsony kalcium, kálium, magnézium, vagy a vérben)

a szívritmus zavara; vagy

személyes vagy családi kórtörténetében hosszú QT szindróma.

Tagrisso is káros lehet a magzat vagy születési rendellenességeket okoz. Ne használja, ha terhes, és tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik. Használja hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 6 héttel az utolsó adagot.

Nem ismert, hogy osimertinib átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Akkor nem szoptathat a gyógyszer szedése alatt, és legalább 2 héttel az utolsó adagot.

Ha egy ember apák baba használata közben Tagrisso, a baba lehet születési rendellenességeket okoz. Használjon óvszert, hogy megakadályozza a terhességet a kezelés alatt, és legalább 4 hónapig a kezelés után véget ér.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a termékenységet (a képesség, hogy a gyermekek számára), hogy Ön egy férfi vagy egy nő. Azonban, ha kell használni fogamzásgátló ajánlott kezelés alatt és után a Tagrisso.

Vegye Tagrisso pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Tagrisso általában naponta egyszer adagoljuk.

Lehet venni Tagrisso étellel vagy anélkül.

Ahhoz, hogy a nyelési könnyebb, akkor helyezze a tablettát egy pohár mintegy 4 evőkanál vizet. Addig keverjük, amíg a tabletta teljes mértékben feloldódik, és inni ezt a keveréket rögtön. Annak érdekében, hogy megkapja a teljes adagot, hozzá 4-8 dl vizet, hogy ugyanabból a pohárból, óvatosan keverjük, és inni azonnal.

Míg a Tagrisso, akkor szükség lehet a gyakori vérvizsgálat. Szívműködését is ellenőrizni kell a Elektrokardiográf vagy EKG (néha egy EKG).

Tagrisso általában adott, amíg a szervezet nem reagál a gyógyszeres kezelés.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Szokásos adagja felnőtteknek a Tagrisso Nem-kissejtes tüdőrák

80 mg naponta egyszer szájon át; A kezelés időtartama: Amíg a betegség progressziója vagy elfogadhatatlan toxicitás; Megjegyzés: A jelenléte T790M epidermális növekedési faktor receptor (EGFR) mutáció daganatminták meg kell erősíteni egy a kormány által jóváhagyott vizsgálati előtt a kezelés megkezdése, információk a kormány által jóváhagyott vizsgálatokat a http: //www.the kormány .eu / companiondiagnostics .; Használata: A kezelés a betegek metasztatikus EGFR T790M mutáció-pozitív, nem kissejtes tüdőrák (NSCLC), aki már sokat fejlődtek, vagy azt követően az EGFR tirozin-kináz inhibitor (TKI) terápia.

Hogyan kell Tagrisso?

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kövesse az orvos utasításait korlátozásokat az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Tagrisso: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

légszomj, még enyhe megterhelés

gyors vagy lüktető szívverés

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

duzzanat, gyors súlygyarapodás; vagy

új vagy súlyosbodó tünetek a tüdő – hirtelen fellépő mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, zihálás, száraz köhögés, légszomj.

A daganatellenes szerek késhet vagy végleg abba, ha bizonyos mellékhatások.

Gyakori Tagrisso mellékhatás lehet

hasmenés

Tagrisso adagolási információt

bőrszárazság, kiütés; vagy

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

érzékenység, elszíneződés, fertőzés vagy más problémát a körmeit vagy a körmöket.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mi történik, ha túladagolás?

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet osimertinib. Nem minden lehetséges kölcsönhatást listáját. Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

antidepresszáns

Mit kell elkerülni véve Tagrisso?

daganatellenes gyógyszer

antibiotikum vagy gombaellenes gyógyszer

vírusellenes gyógyszer a hepatitis vagy a HIV / AIDS

szív, vagy a vérnyomás gyógyszert

kezelésére használt gyógyszer pszichiátriai rendellenesség

lefoglalás gyógyszert; vagy

tuberkulózis gyógyszer.

Ez a lista nem teljes, és sok más gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet Tagrisso. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Adj egy listát az összes gyógyszer minden olyan egészségügyi szolgáltató, aki kezeli, akkor.

1.01.2016-01-13, 00:13:16

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Nem-kissejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, Taxol, ciszplatin, Opdivo, paclitaxel, Tarceva Abraxane, nivolumab, bevacizumab, gemcitabin, Taxotere docetaxel, Gemzart, Alimta erlotinib Keytruda, pembrolizumab, crizotinib, Iressa, Cyramza, pemetrexed, Trexall, ramucirumab, Navelbinnel

Tagrisso mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tagrisso?

Tagrisso (osimertinib)