tafluprost (szemészeti útvonal)

TA-hopp-Prost

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: glaucoma elleni

Farmakológiai Osztály: Prostaglandin

Tafluprost szemcsepp önmagában vagy más gyógyszerekkel együtt kell kezelni megnövekedett szemnyomás okozta nyitott zugú glaukóma, vagy a nevezett állapot magas vérnyomás, a szem. Mindkét állapot által okozott magas szemnyomás ami vezethet fájdalom vagy látászavarok. tafluprost egy prosztaglandin.

tafluprost csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert tafluprost, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a tafluprost vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Mivel a tafluprost a toxicitás, alkalmazása gyermekek esetében nem ajánlott.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát tafluprost szemcsepp az idősek.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát tafluprost. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Szemorvos megmondja, hogy mennyi tafluprost használni, és milyen gyakran. Ne használjon több gyógyszert, és ne használja gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül.

tafluprost jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Zioptan ™ egy steril szem megoldás, amely nem tartalmaz tartósítószert. Megnyitása után az egyszer használatos tartály, használja az oldatot, és rögtön kidobni a fel nem használt gyógyszer.

Orvosa 2 vagy több szemcseppet, hogy együtt kell használni. Meg kell várni legalább 5 percet, mielőtt a másik szemcsepp ugyanabban szem.

Az adagot a tafluprost különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú tafluprost. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag tafluprost, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Hűtőszekrényben, a kartonok és zárt fólia tasak, de nem szabad lefagyasztani. Miután a tasakot nyitva van, tartsa az egyszer használatos tartályokat a megnyitott fóliatasak szobahőmérsékleten 28 napig. Védje a gyógyszert a nedvességtől. Írja be a felnyitás dátumát a fóliatasak a megadott helyre a tasakot. Dobja fel nem használt gyógyszert 28 nap után a tasak kinyitásakor először.

Szemorvos fognak vizsgálni a szemét rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat.

tafluprost okozhat barna szín a szivárványhártya (színes része), szemhéj, vagy szempillák a kezelt szem. A szempillák is egyre hosszabb, vastagabb és sötétebb. Néhány ezek a változások tartós lehet akkor is, ha abbahagyja a tafluprost. Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen kérdése van ezzel.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy szemsérülés, a szem fertőzést, vagy tervezi szemműtét.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.