tafinlar

Dabrafenib a rák gyógyszeres, ami zavarja a növekedését és terjedését a rákos sejtek a szervezetben.

Dabrafenib kezelésére használják bizonyos típusú áttétes melanoma (bőrrák, hogy átterjedt más testrészek).

Dabrafenib is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Kövesse az utasításokat a gyógyszer címkéjén és csomagolásán. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes egészségügyi feltételek, allergia, és minden gyógyszer használata.

Nem szabad használni dabrafenib ha allergiás rá.

Annak érdekében, hogy dabrafenib biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

máj- vagy vesebetegség

cukorbetegség (dabrafenib emelheti a vércukorszintet); vagy

genetikai enzim hiány úgynevezett glükóz-6-foszfát dehidrogenáz (G6PD) hiány.

Használata dabrafenib növelheti a kockázatot a fejlődő más típusú bőrrák. Kérdezze meg orvosát, az Ön egyedi kockázatot. Tájékoztassa orvosát, ha bármilyen új bőrtünetek, mint bőrpír, sebek, hogy nem gyógyul, vagy egy anyajegy, ami megváltoztatta a méret vagy szín.

Ne használja dabrafenib ha terhes. Ez árthat a magzatot. Közölje orvosával, ha teherbe esik a kezelés során. Használja hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 4 héttel a kezelés végén.

Dabrafenib teheti a fogamzásgátló tabletták hatékonyságát. Kérdezze meg erről orvosát a nem hormonális fogamzásgátló (óvszer, spermicid membrán) a terhesség megakadályozására szedése dabrafenib.

Ez a gyógyszer csökkentheti az ember spermiumszám, amely befolyásolhatja a termékenységet (a képesség, hogy a gyermek).

Nem ismert, hogy dabrafenib átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Kezelőorvosa vérvizsgálatokat fog végezni, hogy ellenőrizze, hogy a megfelelő típusú tumor kell kezelni dabrafenib.

Dabrafenib általában naponta kétszer. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Vegyünk dabrafenib éhgyomorra, legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után.

Ne törje össze, rág, szünet, vagy nyisson meg egy dabrafenib kapszulát. Lenyeli egészben.

Ha szüksége van a műtét, fogászati, vagy orvosi beavatkozást, tájékoztassa az orvost idő előtt, hogy az Ön által használt dabrafenib.

Orvosa fogja ellenőrizni kell a bőrrel 2 havonta használata közben dabrafenib, és legfeljebb 6 hónapig a kezelés után véget ér.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha a következő adag kevesebb, mint 6 óra van. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

Ez a gyógyszer bejut a testnedvekkel (vizelet, széklet, hányadék). Az ápolók viseljenek gumikesztyűt takarítás közben egy beteg testnedvek, kezelése szennyezett szemetet vagy mosodában vagy változó pelenkák. Mosson kezet és kesztyű levétele után. Mosás szennyezett ruházatot és ágyneműt elkülönítve az egyéb mosoda.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Megáll használ dabrafenib és hívja orvosát azonnal, ha van

láz, hidegrázás, kábultság

érezte, nagyon szomjas vagy forró, hogy nem tud vizelni, erős izzadás, vagy meleg és száraz bőrre

szemfájdalom vagy bőrpír, látászavarok, a szem, hogy több fényre érzékeny

fájdalom, bőrpír, zsibbadás és hámló bőr a keze vagy a lába; vagy

magas vércukorszint (fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, fogyás).

Gyakori mellékhatás lehet

fejfájás

láz, hidegrázás

ízületi fájdalom

megvastagodott bőr

köhögés; vagy

átmeneti hajhullás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek dabrafenib, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

 Cerner multum, Inc. Verzió: 2.01. Felülvizsgálat dátuma: 2015/12/16, 04:42:05.