tachycardia

Tachycardia egy gyorsabb, mint a normális szívfrekvencia nyugalomban. Egy egészséges felnőtt szív normálisan ver 60-100 percenként, amikor egy személy a többi. Ha tachycardia (tak-ih-KAHR-dee-uh), a pulzusszám a felső kamarák vagy az alsó kamra a szív, vagy mindkettő, megnő.

A pulzusszám vezérli az elektromos jeleket küld át szív szöveteinek. Tachycardia fordul elő, amikor egy rendellenesség a szívben gyors elektromos jeleket.

Bizonyos esetekben, tachycardia okozhat nincs tünetek vagy komplikációk. Azonban tachycardia komolyan zavarja a normális szívműködést, növeli a stroke, vagy okozhat hirtelen szívmegállás vagy halál.

Kezelések segíthetnek irányítani egy gyors szívverés vagy kezelni betegségek hozzájárulnak tachycardia.

Amikor a szív sebessége túl gyors, akkor nem hatékonyan pumpálja a vért a test többi része, megfosztva a szervek és szövetek oxigén. Ez okozhat ilyen tachycardia kapcsolatos jelek és tünetek

Vannak, akik a tachycardia nincsenek tünetei, és a feltétel csak felfedezett fizikális vizsgálat során, vagy a szív-ellenőrző teszt úgynevezett elektrokardiogram.

Számos körülmény okozhat szapora szívverés és a tachycardia tüneteit. Fontos, hogy egy gyors, pontos diagnózis és a megfelelő ellátást. Keresse fel orvosát, ha Ön vagy gyermeke bármilyen tachycardia tüneteit.

Mikor kell orvoshoz

Elektromos áramkör a szív

Ha elájul, légzési nehézsége van, vagy mellkasi fájdalom tartó több mint néhány perc, hogy a sürgősségi ellátást, vagy keresse fel kezelőorvosát vagy a helyi segélyhívó számot. Sürgősen kérjen bárki tapasztalja ezeket a tüneteket.

Tachycardia okozta valami megzavarja a normális elektromos impulzusokat, hogy ellenőrizze a sebességet a szív pumpáló akció. Sok dolog okozhat, vagy hozzájárulhat a problémák a szív elektromos rendszerének. Ezek a tényezők közé tartoznak

Típusai tachycardia

Egyes esetekben, a pontos oka tachycardia nem lehet meghatározni.

Egyéb kockázati tényezők

Szíved alkotja négy kamrája – két felső kamra (pitvarok) és két alsó kamra (kamrák). A szívritmust általában felügyeletét olyan természetes pacemaker (szinuszcsomóból) található a jobb pitvarba. Szinuszcsomóból termel elektromos impulzusokat, hogy rendszerint az egyes szívverés.

Amit megtehetsz

A sinus csomó, az elektromos impulzusok között a pitvarok, így a pitvarok izmok összehúzódását és pumpálni a vért a kamrákba.

Mit várnak el az orvos

Az elektromos impulzusok, majd megérkezik a klaszter nevezett sejtek az AV-csomón (AV node) – rendszerint az egyetlen útja a jelek utazni a pitvarok a kamrákba.

Elektrokardiogram (EKG)

Az AV-csomó lassítja az elektromos jelet, mielőtt elküldené a kamrákba. Ez a csekély késleltetés lehetővé teszi a kamrák megtelnek vérrel. Amikor az elektromos impulzus éri az izmokat a kamrákba, akkor szerződést, így azok pumpálni a vért vagy a tüdőbe, illetve a test többi részébe.

Tachycardia akkor jelentkezik, ha a hiba az elektromos jeleket produkál szívverés, amely gyorsabb, mint a normális. Közös típusú tachycardia tartalmazzák a következőket

Pitvarfibrilláció. Pitvarfibrilláció gyors szívverés által okozott kaotikus elektromos impulzusok a pitvarban. Ezek a jelek eredményez gyors, koordinálatlan, gyenge összehúzódások a pitvarok.

A kaotikus elektromos jelek bombázzák az AV csomó, mivel többnyire szabálytalan, gyors ritmust a kamrákba. A pitvarfibrilláció lehet átmeneti, de néhány epizód nem lesz vége, hacsak nem kezeljük.

A legtöbb ember a pitvarfibrillációban bizonyos szerkezeti rendellenességei a szív kapcsolódó olyan feltételek szívbetegség vagy a magas vérnyomás. Egyéb tényezők, amelyek hozzájárulnak a pitvarfibrilláció tartalmazza szívbillentyű rendellenesség, pajzsmirigy vagy nagy mértékű alkoholfogyasztás.

Pitvarlebegés. Ebben Pitvarlebegésben szív pitvarok verte nagyon gyors, de a rendszeres arány. A pitvari lebegés okozta szabálytalan áramkör a pitvarok.

A gyors ütemben eredményez gyenge összehúzódások a pitvarok. A gyors jelek belépő AV csomó okozhat gyors és néha szabálytalan kamrai frekvenciát. Epizódok pitvari lebegés lehet, hogy jobb a saját, vagy az állapot fennmaradhat hacsak nem kezelik.

Az emberek, akiknél pitvari lebegés gyakran tapasztalnak pitvarfibrilláció máskor.

Supraventricularis tachycardia (SVT). Supraventricularis tachycardia eredetű, valahol fent a kamrák, az okozza, kóros áramkör szívében, általában már születéskor, hogy létrehoz egy hurok átfedő jeleket.

elektrofiziológiai vizsgálat

Az egyik forma SVT, rendellenességet a AV csomópont “split” egy elektromos jelet két, küld egy jelet, hogy a kamrák és a másik vissza a pitvarok.

Tilt tábla teszt

Egy másik gyakori rendellenesség jelenléte egy extra elektromos útvonalon a pitvarok, hogy a kamrák, hogy megkerüli a AV csomó. Ez azt eredményezheti, egy jelet lefelé egy útvonalon, és fel a másik. Wolff-Parkinson-White-szindróma az egyik rendellenesség mely egy extra utat.

Kiegészítő vizsgálatok

Megállás gyors szívverés

Kamrafibrilláció. A kamrai fibrilláció lép fel, amikor a gyors, kaotikus elektromos impulzusok hatására a kamrák remegését eredménytelenül helyett szivattyúzás szükséges vért a szervezetben. Ez komoly probléma, végzetes, ha a szív nem áll helyre a normális ritmus perceken belül.

A legtöbb ember, akiknél kamrafibrilláció van egy mögöttes szívbetegség vagy tapasztalt súlyos trauma, mint például a villámcsapás.

Bármilyen betegség, helyezi megterheli a szívet és kártérítési szív szövet növeli a kockázatát, tachycardia. Az életmódbeli változások, vagy orvosi kezelés csökkentheti a kockázat a következő tényezők

Egyéb tényezők, amelyek növelik a tachycardia közé

Szövődményei tachycardia változó súlyosságú olyan tényezőktől függően, mint a fajta tachycardia, melynek mértéke és időtartama a gyors szívverés, és az, hogy egyes szívbetegségek kezelésére. Lehetséges szövődmények közé

Akár először látni a háziorvos, vagy kap a sürgősségi ellátást, akkor valószínűleg említett orvos képzett szívbetegségek (kardiológus) egy vagy több kinevezések teljes diagnosztikus értékelést.

Ha lehetséges, hozzon magával egy családtag vagy barát, aki tud adni néhány erkölcsi támogatást, és segít nyomon követni az új információkat. Mivel előfordulhat, hogy egy csomó, hogy megvitassák, akkor hasznos lehet készíteni, amennyire csak lehetséges.

Készíts egy listát idő előtt, hogy akkor ossza meg orvosával. A listának tartalmaznia kell az

Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Alapvető kérdés, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

A kórisme és meghatározza az adott típusú tachycardia, orvosa fogja értékelni a tünetek, végezzen fizikai vizsgálat és kötelezze több szív vizsgálatok.

Több tesztet is rendelhető diagnosztizálni tachycardia.

Elektrokardiogram, más néven az EKG vagy EKG, elsődleges diagnosztizálására tachycardia.

Az EKG használ kis érzékelők (elektródák) csatolni a mellkas és a karok rögzítésére az elektromos jeleket, mint utaznak át a szívét. Kezelőorvosa meg tudja keresni minták között ezeket a jeleket, hogy meghatározza, hogy milyen tachycardia van, és milyen eltérések a szív is hozzájárulhatnak a gyors szívverés.

Orvosa azt is kérni, hogy használható, hordozható EKG készülékek otthon, hogy több információt a pulzusszámot. Ezek az eszközök tartalmaznak

Holter monitor. Ez a hordozható EKG készülék hordozza a zsebében vagy kopott a biztonsági öv vagy vállpánttal. Ez rögzíti a szív tevékenységét egy teljes 24 órás időszak, amely az orvos egy elhúzódó pillantást a szívritmust.

Orvosa valószínűleg kérdezni hogy naplót során ugyanazon a 24 órát. Majd írja le tüneteit tapasztalja, és rögzíti az időt azok előfordulnak.

Eseményrekorder. Ez a hordozható EKG készülék célja, hogy figyelemmel kíséri a szívműködést, néhány hét alatt a néhány hónap. Aktiválást csak akkor, ha olyan tüneteket észlel, mint a gyors szívverés.

Amikor úgy érzi, a tünetek, akkor nyomjon meg egy gombot, és az EKG-szalag az előző néhány perc, és a következő néhány perc van rögzítve. Ez lehetővé teszi az orvos, hogy meghatározza a szívritmus idején a tüneteket.

Orvosa javasolhatja elektrofiziológiai vizsgálat a diagnózis megerősítésére, illetve, hogy pontosan a helyét problémák szíved áramkört.

A vizsgálat során az orvos beszúr vékony, hajlékony csövet (katéter) hegyű elektródákat a lágyék, a kar vagy a nyak és vezeti őket a vérerek különböző pontjain a szívedben. Egyszer a helyén, az elektródák pontosan feltérképezzük a terjedését elektromos impulzusok során minden beat és azonosítják eltérések a áramköröket.

Ez a vizsgálat lehetővé teszi orvosa jobban megérteni, hogyan tachycardia hozzájárul ájulás. Alatt gondos megfigyelést, akkor kap egy gyógyszert, ami miatt a tachycardia epizód.

Ön laposan fekszik egy speciális asztalon, majd az asztal meg van döntve, mintha állva. Orvosa megfigyeli, hogyan szíved és az idegrendszer reagál ezekre a változásokra helyzetben.

A kardiológus esetleg kiegészítő vizsgálatokat diagnosztizálni az alapbetegség, ami hozzájárul a tachycardia és megítélni a feltétele a szív.

A kezelés célja a tachycardia, hogy lassú a gyors szívverés, ha ez bekövetkezik, akkor a jövőben ne epizódok és komplikációk minimalizálása.

Egy gyors szívverés magától, és akkor lehet, hogy lassú a pulzusszám egyszerű fizikai mozgás. Azonban szükség lehet gyógyszeres vagy egyéb orvosi kezelés lassítja a szívverést. Ways, hogy lassú a szívverése közé

Vagus manővereket. Az orvos kérheti, hogy végrehajtunk, úgynevezett vagus manőver során egy epizód a gyors szívverés.

Vagus manőverek befolyásolja a vagus ideg, amely segít szabályozni a szívverés. A manőverek között szerepel a köhögés, szem le, ha a székletürítés, és véget jégtakaró az arcodra.

Gyógyszereket. Ha vagus manőverek ne hagyja abba a gyors szívverés, akkor szükség lehet egy injekciót antiaritmiás gyógyszeres visszaállítani a normális szívritmus. Injekció ez a gyógyszer beadása egy kórházban.

Az orvos előírása szerint a tabletta változata antiaritmiás szer, mint a flekainid (Tambocor) vagy propafenon (Rythmol), hogy ha van egy epizód a gyors szívverés, amely nem reagál a vagus manővereket.

Az alábbi kezelések, lehetséges lehet, hogy megakadályozza vagy kezelheti epizódok tachycardia.

Katéterabláció. Ezt az eljárást gyakran használják, ha egy extra elektromos útvonalon felelős megnövekedett pulzusszám.

Ebben az eljárásban egy orvos beszúr katéterek be az ágyék, a kar vagy a nyak és vezeti őket az ereket, hogy a szíved. Elektródák a katéter tippeket is használ hőt, rendkívüli hideg, rádiófrekvenciás energiát kárt (kivágjunk) az extra elektromos útvonalon, és megakadályozzák a küldő elektromos jeleket.

Ez az eljárás nagyon hatékony, különösen a supraventricularis tachycardia. Katéterabláció is fel lehet használni kezelésére pitvarfibrilláció és pitvarlebegés.

Gyógyszereket. Anti-aritmiás gyógyszerek szedése megakadályozza a gyors szívverés, amikor azt rendszeresen.

Más gyógyszerek, amelyek előírt – vagy alternatívájaként vagy azokkal kombinálva anti-aritmiás gyógyszerek – a kalcium-csatorna blokkolók, például diltiazem (kardizem, Tiazac, mások), valamint a verapamil (Calan, Verelan, mások), vagy béta-blokkolók, mint például a metoprolol (Lopressor, toprol) és esmolol (Brevibloc).

A beültethető cardioverter-defibrillátor. Ha a veszélye, hogy egy életveszélyes tachycardia epizód, orvosa javasolhatja beültethető cardioverter-defibrillátor (ICD).

A készülék, körülbelül akkora, mint egy mobiltelefon, sebészeti úton beültetett a mellkasában. Az ICD folyamatosan figyeli a szívverését, észlel szapora szívverés és szállít pontosan kalibrált áramütések, hogy szükség esetén helyreállítja a normális szívritmust.

Sebészet. Nyitott szívműtét lehet szükség bizonyos esetekben, hogy elpusztítsa egy extra elektromos útvonalon.

Egy másik fajta műtét, az úgynevezett labirintus eljárásban, a sebész kis bemetszést a szív szövetben hogy hozzanak létre egy vagy labirintus hegszövet. Mivel a hegszövet nem vezeti az áramot, ez zavarja kóbor elektromos impulzusok okozó bizonyos típusú tachycardia.

Műtét általában csak amikor más kezelési lehetőségek nem működnek, vagy ha műtétre van szükség a kezelésére egy másik szív rendellenesség.

Vannak, akik a tachycardia fokozott kialakulásának kockázata a vérrög okozhat a stroke vagy a szívroham. Az orvosa a gyógyszer-elvékonyodása gyógyszerek, mint például a dabigatrán (Pradaxát), warfarin (Coumadin), hogy segítsen csökkenteni a kockázatot.

Ha egy másik betegsége hozzájárul tachycardia, például valamilyen szívbetegségben vagy túlműködés, kezeli a mögöttes probléma megelőzése vagy minimalizálása tachycardia epizódok.

Ha van egy terve, hogy megbirkózzon egy epizód a gyors szívverés, ha úgy érzik, nyugodtabb és az ellenőrzést, amikor az egyik bekövetkezik. Beszéljen orvosával arról,

A leghatékonyabb módja, hogy megakadályozzák tachycardia, hogy csökkentse a kockázatot a szívbetegség kialakulásának. Ha már van a szívbetegségek, monitor, és kövesse a kezelési tervet, hogy csökkentse a tachycardia kockázata.

Kezelésére vagy megszüntetésére kockázati tényezők vezethetnek a szívbetegség. Kövesse az alábbi lépéseket

Ha már van a szívbetegségek, akkor tegyen lépéseket, hogy csökkentse a kockázatot a fejlődő tachycardia vagy más arrhythmia

keresse fel orvosát

Megelőzése epizódok gyors szívverés

Megakadályozza a vérrögök

Kezelése egy alapbetegség

Megelőzni a szívbetegségeket

Monitor és kezeli a meglévő szívbetegség