tachycardia okai

Tachycardia okozta valami megzavarja a normális elektromos impulzusokat, hogy ellenőrizze a sebességet a szív pumpáló akció. Sok dolog okozhat, vagy hozzájárulhat a problémák a szív elektromos rendszerének. Ezek a tényezők közé tartoznak

Egyes esetekben, a pontos oka tachycardia nem lehet meghatározni.

Szíved alkotja négy kamrája – két felső kamra (pitvarok) és két alsó kamra (kamrák). A szívritmust általában felügyeletét olyan természetes pacemaker (szinuszcsomóból) található a jobb pitvarba. Szinuszcsomóból termel elektromos impulzusokat, hogy rendszerint az egyes szívverés.

A sinus csomó, az elektromos impulzusok között a pitvarok, így a pitvarok izmok összehúzódását és pumpálni a vért a kamrákba.

Elektromos áramkör a szív

Az elektromos impulzusok, majd megérkezik a klaszter nevezett sejtek az AV-csomón (AV node) – rendszerint az egyetlen útja a jelek utazni a pitvarok a kamrákba.

Az AV-csomó lassítja az elektromos jelet, mielőtt elküldené a kamrákba. Ez a csekély késleltetés lehetővé teszi a kamrák megtelnek vérrel. Amikor az elektromos impulzus éri az izmokat a kamrákba, akkor szerződést, így azok pumpálni a vért vagy a tüdőbe, illetve a test többi részébe.

Típusai tachycardia

Tachycardia akkor jelentkezik, ha a hiba az elektromos jeleket produkál szívverés, amely gyorsabb, mint a normális. Közös típusú tachycardia tartalmazzák a következőket

Pitvarfibrilláció. Pitvarfibrilláció gyors szívverés által okozott kaotikus elektromos impulzusok a pitvarban. Ezek a jelek eredményez gyors, koordinálatlan, gyenge összehúzódások a pitvarok.

A kaotikus elektromos jelek bombázzák az AV csomó, mivel többnyire szabálytalan, gyors ritmust a kamrákba. A pitvarfibrilláció lehet átmeneti, de néhány epizód nem lesz vége, hacsak nem kezeljük.

A legtöbb ember a pitvarfibrillációban bizonyos szerkezeti rendellenességei a szív kapcsolódó olyan feltételek szívbetegség vagy a magas vérnyomás. Egyéb tényezők, amelyek hozzájárulnak a pitvarfibrilláció tartalmazza szívbillentyű rendellenesség, pajzsmirigy vagy nagy mértékű alkoholfogyasztás.

Pitvarlebegés. Ebben Pitvarlebegésben szív pitvarok verte nagyon gyors, de a rendszeres arány. A pitvari lebegés okozta szabálytalan áramkör a pitvarok.

A gyors ütemben eredményez gyenge összehúzódások a pitvarok. A gyors jelek belépő AV csomó okozhat gyors és néha szabálytalan kamrai frekvenciát. Epizódok pitvari lebegés lehet, hogy jobb a saját, vagy az állapot fennmaradhat hacsak nem kezelik.

Az emberek, akiknél pitvari lebegés gyakran tapasztalnak pitvarfibrilláció máskor.

Supraventricularis tachycardia (SVT). Supraventricularis tachycardia eredetű, valahol fent a kamrák, az okozza, kóros áramkör szívében, általában már születéskor, hogy létrehoz egy hurok átfedő jeleket.

Az egyik forma SVT, rendellenességet a AV csomópont “split” egy elektromos jelet két, küld egy jelet, hogy a kamrák és a másik vissza a pitvarok.

Egy másik gyakori rendellenesség jelenléte egy extra elektromos útvonalon a pitvarok, hogy a kamrák, hogy megkerüli a AV csomó. Ez azt eredményezheti, egy jelet lefelé egy útvonalon, és fel a másik. Wolff-Parkinson-White-szindróma az egyik rendellenesség mely egy extra utat.

Kamrafibrilláció. A kamrai fibrilláció lép fel, amikor a gyors, kaotikus elektromos impulzusok hatására a kamrák remegését eredménytelenül helyett szivattyúzás szükséges vért a szervezetben. Ez komoly probléma, végzetes, ha a szív nem áll helyre a normális ritmus perceken belül.

A legtöbb ember, akiknél kamrafibrilláció van egy mögöttes szívbetegség vagy tapasztalt súlyos trauma, mint például a villámcsapás.