szumatriptán és a naproxen (szájon át) megfelelő használata

Adagoló

Tárolás

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint irányított. Ha túl sok a gyógyászat növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Felnőtteknek: Ha a fejfájás nem javul a gyógyszer bevételét követően várjon legalább 2 órát, mielőtt egy újabb adagot. Ne vegyen be több, mint 2 tablettát 24 órán belül.

A gyermekeknek 12 éves vagy idősebb: Ha a fejfájás után sem javul, az első adag gyógyszer, ne vegye egy újabb adagot. Forduljon orvoshoz.

Ne használja ezt a gyógyszert rendszeres fejfájás, ami eltér a szokásos migrén. Beszéljen orvosával arról, hogy mi a teendő a rendszeres fejfájás.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg. Lehet venni a tablettát étellel vagy anélkül.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.