szulfizoxazol

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Használja a szulfizoxazol

Kémiai Osztály: szulfonamid

szulfizoxazol csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert szulfizoxazol, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a szulfizoxazol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Mivel a szulfizoxazol a toxicitás, használja a fiatalabb csecsemőkben 2 hónapos kor alatt nem ajánlott.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását szulfizoxazol geriátriai betegekben. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese és a máj problémák, amelyek szükségessé óvatosan kapó betegeknél sulfadiazine.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Használata előtt szulfizoxazol

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed szulfizoxazol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata szulfizoxazol bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata szulfizoxazol bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata szulfizoxazol bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát szulfizoxazol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

szulfizoxazol nem adható csecsemőknek fiatalabb, mint 2 hónapos korban kivéve, ha erre a gyermek orvosa. Szulfizoxazol okozhat súlyos nemkívánatos hatásait ebben a korcsoportban.

Vegyünk szulfizoxazol egy teli pohár (8 uncia) vizet. Számos további pohár vizet kell inni a nap folyamán, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. Ivóvíz extra víz segít megakadályozni, hogy bizonyos nem kívánt hatásokat.

szulfizoxazol működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben vagy a vizeletben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Is, akkor a legjobb, hogy a dózisok egyenletesen elosztott alkalommal a nap folyamán. Ha segítségre van szüksége a legmegfelelőbb időpontok megtervezéséhez bevenni a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, ne használja szulfizoxazol a teljes kezelési idő, akkor is, ha jobban érzi magát, miután az első néhány adag. Ha idő előtt abbahagyja szulfizoxazol túl korán, a tünetek visszatérhetnek.

Rázza fel a belsőleges szuszpenzió is minden használat előtt. Mérjük meg a gyógyszert egy jelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Az adagot a szulfizoxazol különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú szulfizoxazol. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag szulfizoxazol, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata szulfizoxazol

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő szulfizoxazol. Hagyja abba a szulfizoxazol és kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek: bőrkiütés, hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, köhögés, hasmenés, viszketés, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkak, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Kérdezze orvosát ha láza, hidegrázás, ízületi vagy izomfájdalom, sápadt bőr, pontszerű vörös vagy lila foltok a bőrön, légszomj, torokfájás, fájdalom a has felső részén, vagy sárga szem vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos vér probléma.

Szulfizoxazol hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Hasmenés gyógyszerek teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart. Ha az enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben szulfizoxazol

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

szulfizoxazol Side Effects

szulfizoxazol

Húgyhólyag fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, cefalexin Levaquin, levofloxacin

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Középfülgyulladás amoxicillin, azitromicin, Augmentin, cefalexin Bactrim, Keflex

Chancroid ciprofloxacin, doxiciklin, azitromicin, Zithromax, erythromycin