szifilisz

Ok

Átvitel

A szifilisz szexuális úton terjedő bakteriális betegség okozza a nemi fekélyek (sebek) a korai szakaszában. Ha nem kezelik, a szifilisz is vezethet, hogy több súlyos tüneteket.

Egy ősi betegség, szifilisz még nagy jelentőséggel bír ma. theernment becslése szerint évente 55.400 ember az Egyesült Államokban, hogy az új szifilisz fertőzések. 2012-ben volt 49.903 bejelentett új esetek.

Tünetek

Ezen túlmenően, HIV-fertőzés és szifilisz kapcsolódnak. Szifilisz növeli a továbbítására, valamint az egyre HIV-fertőzött.

Diagnózis

A szifiliszt baktérium által okozott Treponema pallidum nevű.

A leggyakoribb módja, hogy a szifilisz által szexuális érintkezés a fertőzött személy. Ha a fertőzött, akkor át a baktériumokat fertőzött bőrön vagy a nyálkahártyán (bélések), általában a nemi szervek területén, az ajkak, a száj vagy a végbél, a nyálkahártyákat és a bőrt a szexuális partner.

Kezelés

A baktériumok törékeny, így nem tud szifilisz osszanak élelmiszer vagy eszközök, vagy használja kádak, medencék, vagy WC.

A szifilisz át anyáról a csecsemőre a terhesség alatt, ami a betegség, az úgynevezett veleszületett szifilisz.

Megelőzés

A szifiliszt néha “nagy imitátor”. Ez azért van, mert olyan sok a lehetséges tünetek, és a tünetek olyanok, mint sok más betegség. Miután a HIV-fertőzés ugyanabban az időben, mint a szifilisz megváltoztathatja a tüneteket, szifilisz és hogy a betegség alakul ki.

Szifilisz (kivéve a veleszületett szifilisz) fordul elő négy szakaszban, hogy néha átfedés.

Az első tünet az elsődleges vérbaj gyakran kicsi, kerek, kemény fekély (gyulladt) nevezzük fekély ( “Shanker”) azon a helyen, ahol a baktériumok be a szervezetben. Ez a hely általában a pénisz, szeméremtest vagy a hüvelyben, de chancres is lehet fejleszteni a méhnyak, a nyelv, az ajkak, vagy más testrészek. Általában csak egy fekély, de néha lehet, hogy sok. Közeli nyirokcsomók gyakran duzzadt. (Nyirokcsomók, vagy csomópontok, kis bab alakú szervek az immunrendszer sejtjeit tartalmazó, amelyek segítenek leküzdeni a baktériumok. Megtalálhatók az egész tested.) A seb rendszerint megjelenik körülbelül három hétig te fertőzött a baktériumokat, de ez akkor fordulhat bármikor 9-90 nap múlva, ha már fertőzött.

Mivel a fekély általában fájdalommentes, és megjelenhetnek a testedben, akkor lehet, hogy nem veszi észre azt. A seb eltűnik körülbelül 3-6 hétig e vagy sem kezelik. Ezért lehet, hogy az elsődleges vérbaj tünetmentes, vagy csak rövid tünetek, amit lehet figyelmen kívül hagyni.

Ha primer szifilisz nem kezelik, azonban a fertőzés mozog a másodlagos szakasz.

A legtöbb ember a másodlagos szifilisz egy bőrkiütés, nem viszket. A kiütés általában a tenyerét és a talpakon. Előfordulhat azonban, hogy fedezze az egész test vagy inkább csak néhány területen. A kiütés jelenik 2-10 hét után a fekély, általában akkor, amikor a seb gyógyul, vagy már gyógyult. Egyéb gyakori tünetek közé tartozik a

Egyéb tünetek történni ritkábban láz, fájdalom, fogyás, hajhullás, ízületi fájdalom, vagy elváltozásokat (herpesz) a szájban vagy a nemi szervek területén.

A tünetek lehetnek enyhék. Az elváltozások másodlagos szifilisz tartalmaz számos baktérium, valamint azok, akik kapcsolatba velük kaphat a szifilisz. Mint az elsődleges vérbaj, szifilisz másodlagos majd tűnnek el kezelés nélkül is, de a másodlagos szifilisz visszatérhet. Kezelés nélkül azonban a fertőzés fog mozogni, hogy a következő szakaszban.

A látens (rejtett) szakasza akkor kezdődik, amikor a szifilisz tünetei a másodlagos szifilisz vége.

Elején látens szifilisz, akkor előfordulhat, hogy jelek és tünetek megszűnnek, de a fertőzés a szervezetben marad. Ha ebben a szakaszban, akkor is fertőz egy szexuális partner.

Végén részét látens szifilisz, a fertőzés csendes és megfertőzheti a szexuális partner alacsony, vagy nincs jelen.

Ha nem kezelik a fertőzést a látens szifilisz, akkor lépni a harmadlagos szifilisz, a legsúlyosabb szakaszában a betegség.

Kezelés nélkül is, csak egy kis számú fertőzött betegnek súlyos szövődmények ismert tercier vagy végén, a szifilisz. Ebben a szakaszban a baktérium károsíthatja a szívet, a szemet, az agyat, az idegrendszert, a csontokat, ízületeket, vagy szinte bármely más testrészt. Ez a károsodás történhet évek, sőt évtizedek után az első stádiumban.

Késői szifilisz vezethet elmebetegség, vakság, süketség, memóriazavar vagy más neurológiai problémák, szívbetegségek és a halál.

Késői neuroszifilisz (agy- vagy gerincvelő sérülés) az egyik legsúlyosabb szövődményei ebben a szakaszban.

Ez nagyon nehéz az egészségügyi szolgáltató, diagnosztizálni szifilisz tünetek alapján. Ez azért van, mert a tünetek és jelek, a betegség távol maradnak, menj el kezelés nélkül, vagy lehet összetéveszteni azokkal más betegségek tüneteit. Mivel a szifilisz lehet nehéz diagnosztizálni, be

Az egészségügyi szolgáltató tudja diagnosztizálni a korai szifilisz látva egy seb vagy kiütés, majd megerősíti a diagnózist és a laboratóriumi vizsgálatok. Mivel látens szifilisz nincsenek tünetei, diagnosztizálják csak laboratóriumi vizsgálatok.

Két módszer van diagnosztizálására szifilisz egy laboratóriumban.

Ha az egészségügyi szolgáltató azt hiszi lehet, neuroszifilisz, a gerincvelői folyadék is tesztelni.

A szifilisz könnyen gyógyítani a korai szakaszában. Penicillin, antibiotikum, fecskendeznek a izom, a legjobb kezelés a szifilisz. Ha allergiás a penicillinre, az egészségügyi szolgáltató adhat egy másik antibiotikumot szájon át.

Ha neuroszifilisz, akkor lehet, hogy kap napi adag penicillin intravénásan (a vénába), és lehet, hogy kell kezelni a kórházban.

Ha későn szifilisz, az okozott kár, hogy a test szervei nem lehet fordítani.

Amíg kezelik, akkor tartózkodjanak a szex, amíg minden sebek teljesen meggyógyult. Azt is meg kell értesíteni a szexuális partnerek így lehet tesztelni a szifilisz és kezelni, ha szükséges.

Annak megakadályozása érdekében egyre szifilisz, el kell kerülni az érintkezést a fertőzött szövetek és testnedvek egy fertőzött személy. Azonban szifilisz általában továbbítják az emberek, akik nem rendelkeznek sebek látható vagy kiütések, és nem tudják, hogy fertőzöttek.

Ha nem fertőzött szifilisz és szexuálisan aktív, miután kölcsönösen monogám szex egy fertőzött partner a legjobb módja, hogy megakadályozzák a szifilisz.

Óvszer használata megfelelő és következetes szex közben csökkenti a kockázata, hogy a szifilisz.

Mosás vagy douching szex után nem fogja megakadályozni a szifilisz.

Akkor is, ha már kezelték szifilisz és hentesáruk, akkor újra lehet fertőzött a szex fertőzött partnerrel.

Amellyel megelőzheti a veleszületett szifilisz a születendő babák, minden terhes nőknek kell vizsgálni a szifilisz. A legtöbb esetben a veleszületett szifilisz lehet kerülni a megfelelő szűrés és kezelés a terhes nők.

szövődmények

Szifilisz okozhat vetélést vagy koraszülést, vagy halvaszülések. Azt is halált okozhat újszülöttek. Egyes csecsemők veleszületett szifilisz tünetei a születéskor, de a legtöbb tünetek alakulnak ki később.

Kezeletlen csecsemők veleszületett szifilisz lehet deformitások, késések fejlesztés, illetve görcsök, valamint számos más probléma, mint bőrkiütés, láz, duzzadt máj és a lép, a vérszegénység és a sárgaság. Sebek fertőzött csecsemők fertőző. Ritkán, a tünetek korai szifilisz mehet láthatatlan csecsemők, így később fejleszteni a tünetek késői szifilisz, beleértve kár, hogy a csontok, fogak, szem, fül, és az agy.

Fertőzött emberek szifilisz egy két-ötszörös növekedés kockázata, hogy a HIV-fertőzött. Erős bizonyítékok azt mutatják, a megnövekedett esélye a szerzés és a HIV átvitelének jelenlétében más STD-k is. Meg kell beszélnie ezt, és más nemi úton terjedő betegségek az egészségügyi szolgáltató.