szifilisz tünetei a nők és férfiak

Szifilisz alakul négy szakaszból áll, mindegyik más-más tüneteket.

Az első stádiumban a szifilisz, a seb (fekély), amely általában fájdalommentes alakul ki a helyszínen, ahol a baktériumok be a szervezetben. Ez általában akkor fordul elő 3 héten belül az expozíció, de terjedhet 10-90 nap. Egy személy igen ragályos az első stádiumban.

Másodlagos szifilisz jellemzi kiütés, amely megjelenik 2-12 hét után a fekély fejlődik, és néha előtt gyógyul. Egyéb tünetek is előfordulhatnak, ami azt jelenti, hogy a fertőzés átterjedt az egész szervezetben. Egy személy igen ragályos a második szakaszban.

A kiütés gyakran alakul át a szervezetben, és általában magában foglalja a tenyér és a talp a láb.

A férfiak, a fekély gyakran jelenik meg a nemi szervek területén, általában (de nem mindig) a pénisz. Ezek a sebek gyakran fájdalommentes; Azoknál a nőknél, chancres kialakulhat a külső nemi szervek, vagy a belső részén a hüvely. A fekély észrevétlen maradhat, ha az bekövetkezik a hüvely belsejében, vagy a nyílás a méh (méhnyak). A sebek általában fájdalommentes, és nem könnyen látható; Duzzanat a nyirokcsomók léphet fel a területet a fekély; A fekély is előfordulhat egy olyan terület a test más, mint a nemi szervek; A seb általában tart 3-6 hétig gyógyul kezelés nélkül, és hagyjuk egy vékony heg. De még ha a fekély nem gyógyul, szifilisz még mindig jelen van, és az a személy is átadni a fertőzést másoknak.

A kiütés általában áll vörösesbarna, kicsi, tömör, sima vagy dombornyomásos bőr sebek, amelyek kevesebb, mint 2 cm-es (0,8 in.) Között. De a kiütés tűnhet, mint más, a közös bőrproblémák; Kicsi, nyílt sebek lehetnek jelen a nyálkahártyákat. A sebek tartalmazhat genny. Vagy nedves sebek, hogy néz ki, mint szemölcsök (condyloma nevű lata) lehetnek jelen; Sötét bőrűek, a sebek lehet egy világosabb színű, mint a környező bőr.