szifilisz-mi történik

Körülbelül 3 héttel-Bár ez a tartomány 10-90 nap-után egy személy fertőződött meg a szifilisz, a seb (fekély), amely általában fájdalommentes gyakran jelenik meg a nemi szervek. Ez az első szakasz során a szifilisz nevezik az első stádiumban. A seb rendszerint gyógyul kezelés nélkül 3-6 hétig.

A második szakaszban a szifilisz, a bőrkiütés általában fejleszteni körülbelül 2-12 hét után a fekély jelenik meg. A tünetek általában megszűnnek kezelés nélkül 2 hónapon belül.

Miután a kiütések kitisztul, egy személy lehet egy ideig tünetmentes. Ez tünetmentes időszak az úgynevezett látens (rejtett) szakaszban. Annak ellenére, hogy a tünetek megszűnnek, okozó baktérium szifilisz marad a szervezetben, és kezdjük, hogy károsítja a belső szerveket. A látens időszak lehet eligazítást a 1 év vagy tartomány 5-20 év.

Egy személy fertőző során primer és szekunder szakaszában, és továbbra is fertőző korai szakaszában a látens szakasz. Ez idő alatt, a tünetek a második szakasz a szifilisz újra. Ez az úgynevezett visszaesés, és előfordulhat több alkalommal.

Ha nem kimutatható és kezelhető, a szifilisz, majd tovább a tercier (késői) szakaszban, a legpusztítóbb szakasza szifilisz. Ebben a szakaszban a szifilisz súlyosan véredények és a szív problémák, mentális zavarok, vakság, idegrendszeri problémák, és akár halált is okozhat. Lehet kezdeni már 1 évvel a fertőzés után, vagy bármikor közben a fertőzött személy életét. Körülbelül egyharmada a kezeletlen, akik fertőzött szifilisz lesz a szövődmények tercier (késői) szifilisz. Bármely szerv rendszer (például a központi idegrendszer) vehet részt.

Szövődményei tercier (késői) szifilisz tartalmazzák

Veleszületett szifilisz utal szifilisz telt el az anya a baba a terhesség alatt vagy a szülés alatt és a szülés. Veleszületett szifilisz komplikációkat okozhat az újszülött és a gyerekek.

Gummata, amelyek nagy sebek a testen belül, vagy a bőrön; Szív- és érrendszeri szifilisz, amely hatással van a szív és az erek; Idegrendszeri, amely hatással van az idegrendszerre.