szezonális affektív zavar (SAD) – téma áttekintése

Szezonális affektív zavar, vagy szomorú, egy olyan típusú depresszió fordul elő, hogy ugyanazon idényben minden évben. Lehet, hogy az EV, ha úgy érezte, depressziós az elmúlt két télen, de sokkal jobban érezte magát, tavasszal és nyáron.

Aggódsz, hogy a gyermek lehet depressziós? A legtöbb gyerek Vannak napok, amikor úgy érzik, szomorú, magányos, vagy depressziós. De, ha a gyermek úgy tűnik, tartósan szomorú vagy reménytelen, és ez kihat a kapcsolatok, ő is szenved a gyermekkori depresszió, súlyos mentális egészségi állapotban van, ami az orvosi vizsgálat és kezelés; Egy adott időben, az egyik minden ötödik fiatal foglalkozik a mentális egészségi problémákkal. A jó hír az, hogy az egészségügyi szakemberek pontosan diagnosztizálására, kezelésére, …

SAD néha a téli depresszió vagy szezonális depresszió.

A szakértők nem biztos, hogy mi okozza az EV. De szerintem lehet hiánya okozza a napfény. A fény hiánya lehet

Ha EV, lehet

Tünetek jönnek és mennek, körülbelül ugyanabban az időben minden évben. A legtöbb ember a SAD kezdetén, hogy a tünetek szeptemberben vagy októberben és jobban érzi magát az áprilisi vagy a májusi.

Ez néha nehéz megmondani, a különbség EV és más típusú depresszió, mert sok a tünetek azonosak. Diagnosztizálni SAD, az orvos megkérdezi,

Lehet, hogy vérvizsgálatot, hogy zárja ki más feltételeket is okozhat hasonló tüneteket, mint például a pajzsmirigy (hypothyreosis).

Orvosa ezt a mentális egészség értékelése, hogy egy jobb ötlete, hogyan érzi magát, és milyen jól képesek gondolkodni, ok nélkül, és emlékezni.

Nők; Azok, akik élnek távol az egyenlítőtől, ahol a téli nappali órákban nagyon rövid; Év közötti korosztály a 15 és 55. A kockázata, hogy EV először lemegy, mint te kor; Emberek, akik a közeli hozzátartozójának SAD.

Ideges a “biológiai óra”, amely szabályozza az alvási -wake minta és más cirkadián ritmusok; Problémákat okozhat a szerotonin, az agy kémiai anyag, amely a hangulatra.

Szomorú, ingerlékeny, szeszélyes, vagy ideges; Elveszti érdeklődését a megszokott tevékenységek; Egyél több és vágynak a szénhidrátok, mint például a kenyér és a tészta; Hízik; Többet alszanak, de még mindig fáradt; Nehezedre esik koncentrálni.

Te már depressziós ugyanazon idényben, és jobbak lettek, amikor az évszakok változtak legalább 2 évvel a sorban; Azt, hogy a tünetek gyakran jelentkezik SAD, mint például, hogy nagyon éhes (különösen vágy szénhidrátok), testtömeg-gyarapodást, és alszik a szokásosnál több; A közeli rokona-szülő, testvér, vagy testvér-volt SAD.