szemfehérje kihajlási műtét retinaleválás

Szemfehérje kihajlási műtét gyakori módon kezelni retinaleválás. Ez egy olyan módszer záró szünetek és kisimítva a retina.

A műtét zajlik egy műtőben, általában az ambuláns (mész haza aznap); Helyi vagy általános érzéstelenítés lehet használni; A műtét előtt, a szeme orvos folt mindkét szemed, és ha marad az ágyban, hogy tartsa a leválás terjedését. Jobb a műtét előtt, ő fogja használni szemcseppet, kitágulnak a tanulók és a szempillákat levágni tartani őket az útból; Egy első alkalommal a műtét tart általában 1-2 órán át. Ismétlés műtétek vagy bonyolultabb különítmények hosszabb időt vehet igénybe.

Csökkenő látás; Növekvő fájdalom; Növekvő bőrpír; Duzzanat a szem körül; Bármilyen szivárgást a szem; Minden új lebegő, fénysugarak, vagy változás következik be, a látóteret.

Az elem kitolja, vagy “csatok,” az ínhártya közepe felé a szem. Ez kihajlási hatása az ínhártya enyhíti a pull (vontatási) a retina, amely lehetővé teszi a retinaszakadás rendezni a falnak a szem. A csat hatás, csak azokra a terület mögött a leválás, vagy érhet a szemgolyó, mint egy gyűrű.

Önmagában a csat nem akadályozza a retina szakadása nyissanak újra. Általában extrém hideg (cryopexy) vagy ritkábban, hő (diatermiás) vagy világos (lézer fotokoagulációval) használnak heg a retina és tartsa ott, amíg a tömítés formák között a retina és a réteg alatta. A tömítés tartja a rétegek a szem együtt, és megtartja a folyadékot szerzés közöttük.

Előfordulhat, hogy a fájdalom néhány napig a műtét után. Szemed lehet duzzadt, vörös, vagy a pályázati hetekig. Szemorvos tehet cseppentett a szemébe, hogy a fertőzés megelőzése érdekében, és tartsa a tanuló nyisson széles (tágító) vagy záró (szűkítő). Lehet, hogy viseljen egy foltot a szem egy vagy több napra.

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen jelét észleli komplikációk a műtét után, mint például a

Szemfehérje horpadás hatékonyan támogatja a szakadás, lyuk, vagy törés a retina, amely miatt a leválás. Ez ritkán hasznos saját, amikor hegszövet húzogatta a retina leválás okozta a (vontatási leválás).

Elhelyezése scleralis csat újracsatolása a retina a legtöbb esetben. 1

Esélye a jó látás a műtét után is magasabb, ha a sárgafolt-t is mellékelt a műtét előtt. Ha a leválás érintette a sárgafolt, a jó látás a műtét után is lehetséges, de nem valószínű.

Szemfehérje kihajlási jelent némi rövid távú és hosszú távú kockázatokat. A legtöbb ilyen komplikációk nem fordul elő túl gyakran. A kockázatok közé tartoznak a következők

A műtét is befolyásolhatja a látását más módon

Van néhány módszer, hogy javítsa a retinaleválás. Annak az esélye, hogy minden műtét típusa segít helyreállítani a jó látás változik minden esetben. Az ok, helyét és típusát a leválás általában melyik műtétet fog működni a legjobb. Egyéb feltételek vagy a szem problémák is szerepet játszik a döntésben.

Lehet, hogy több, mint egy műtét visszahelyezni a retina ha hegszövet az első műtét növekszik a felület felett a retina.

Töltse ki a műtét adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen felkészülni a műtétet.

Bizottság Szemészeti eljárás értékelése, Academy of Ophthalmology (1996 megerősítette 2012). A javítási rhegmatogen retinaleválás. Szemészet, 103 (8): 1313-1324.

Adam Husney, MD – Családi Medicin; Carol L. Karp, MD – Szemészet

Szeptember 9, 2014

A leggyakoribb oka a kudarc műtét retinaleválás egy olyan típusú hegesedés az ideghártya, úgynevezett proliferatív vitreoretinopathia (PVR), hogy ez okozhatja a retina leválasztani újra. PVR általában szükség további kezelésre, beleértve vitrectomiát műtét Leválása a érhártya (egy része a szövet, amely képezi a szemgolyó), vagy duzzanat a retina terület késleltethetik a gyógyulást; A nyomás a sclera csat növelheti a folyadék nyomás a szemgolyó. Emberek glaukómás lehet nagyobb a kockázata a szövődmény; Vérzés a szemben ronthatja látás; A szem megfertőződhet. Szükség lehet az antibiotikumok és kortikoszteroidok csökkenti a bőrpír vagy lezárása a szem és a fertőzés kezelésére. Néha szükség van, hogy távolítsa el a kihajlási implantátumot a fertőzés kezelésére; A műanyag vagy gumi a kihajlási készülék dörzsölje más részein a szem, mozog a helyén, vagy lesz egy fertőzés helyén. Egyes esetekben, a kihajlási készülék szükség lehet távolítani.

Mivel a szemfehérje csat tolja be a szem, meg tudja változtatni a szem alakját. Jó látás függ az alak a szem. A változás okozta szemfehérje csat okozhat fénytörési hiba, ami befolyásolja a látást. Vision változhat követően több hónapon át scleralis kihajlási műtét. Meg kell egy nyomon követési látás vizsga után körülbelül 6 hónap, hogy ellenőrizze a látászavarok. Szükség lehet szemüveg vagy kontaktlencse használatával (vagy egy új recept) kijavítani a változásokat; A szemfehérje csat hatással lehet a szemizmok és milyen jól mozgásának ellenőrzésére a szemet. Ez ahhoz vezethet, hogy rosszul szemek (kancsalság) és a kettős látás (diplopia).