szakaszában a Lyme-kór – téma áttekintése

Lyme-kór megy keresztül több szakaszban. Lehet különböző tüneteket okoz, attól függően, hogy mennyi ideig már fertőzött, és ahol a szervezetben a fertőzés átterjedt.

Korai lokalizált Lyme-kór alakul napok vagy hetek után megfertőződhetnek. Lehet, hogy

Egyes esetekben a Lyme-kór, a személy nem olyan tüneteket észlel, ebben a szakaszban.

Ha a Lyme-kór nem található, és kezelik, amikor a korai tünetek vannak jelen, vagy ha nincs korai tünetek kiváltó kezelésre van szükség, a fertőzés befolyásolja a bőr, az ízületek, idegrendszer és a szív belül hetek vagy hónapok után a kezdeti fertőzés.

A tünetek közé tartozhat

Ha a Lyme-kór nem azonnal, vagy ténylegesen kezelni, kár, hogy az ízületek, idegek, és az agy is kialakulhat hónap vagy év után megfertőződhetnek. Ez az utolsó, és gyakran a legsúlyosabb a betegség stádiumától.

Tünetek ebben a szakaszban lehetnek

Stage 2 és 3. szakasz tünetei lehetnek az első jelei a Lyme-kór az emberek, akik nem rendelkeznek egy kiütés vagy egyéb tünetek korai fertőzés.

Egy táguló kör vörös kiütés (erythema migrans); Influenza -szerű tünetek, vagy anélkül a kiütés. A tünetek az árban; Erőtlenség; Fejfájás, merev nyak; Láz és hidegrázás; Izom- és ízületi fájdalom; Duzzadt nyirokcsomók.

A bővülő, kör alakú kiütés a helyszínen a harapás. Több kiütések jelenhetnek meg más testrészét, mint a fertőzés; Fájdalom, gyengeség vagy zsibbadás a karok vagy a lábak; Nem tudja használni az izmok az arc; Fejfájás vagy ájulás, amely továbbra is megtörténjen; Rossz memória és a koncentrációs képesség; Kötőhártya-gyulladás (pinkeye), vagy néha károsítja a mély szöveti szemében; Rövid epizódok fájdalom, bőrpír, duzzanat és egy vagy több nagy ízületek-leggyakrabban a térd. Ízületi problémák közösek; Alkalmi gyors szívverés (palpitáció), vagy ritka esetben súlyos szívproblémák.

Arthritis, hogy a leggyakrabban befolyásolja a térd. A kis számú ember végül kap a krónikus Lyme arthritis, ami visszatérő epizódjai duzzanat, bőrpír, és a folyadék felhalmozódása egy vagy több ízületben, amely akár 6 hónapos időtartamra; Zsibbadás és bizsergés a kéz, láb, vagy vissza; Nagyon fáradt; Nem tudja, hogy ellenőrizzék az izmok az arc; Problémák a memória, hangulat, vagy az alvás, és néha problémák beszél; Szívproblémák, amelyek ritkák, de előfordulhatnak hónaptól akár évekig is, miután megmarta egy fertőzött kullancs. A legsúlyosabb szívproblémák-, például gyulladás a struktúrák szívet körülvevő (pericarditis) -usually megoldása nélkül egész életen át tartó károsodást. Sajnos, szívproblémák lehet az első jele a Lyme-kór egy kis száma, akik nem voltak korai tünetei.