syringomyelia kezelések és gyógyszerek

A kezelés a syringomyelia súlyosságától függ, és progresszióját a tünetek.

Ha syringomyelia felfedezett egy MRI ez kész egy független okból és syringomyelia nem okoz jelek vagy tünetek, monitoring időszakos MRI és neurológiai vizsgák lehet minden, ami szükséges. Ritka esetekben a pánsíp megoldhatja a saját kezelés nélkül.

Ha syringomyelia okozza jelek és tünetek, amelyek zavarják a mindennapi életben, illetve ha jelek és tünetek gyorsan romlanak, orvosa általában ajánlani a műtét.

A cél a műtét, hogy távolítsa el a nyomás a pánsíp helyeket a gerincvelő, és visszaállítja a normális áramlását az agy-gerincvelői folyadék. A műtét típusa lesz szüksége függ a kiváltó oka a syringomyelia.

megfigyelés

Sebészet

Többféle műtéti lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy csökkentsék a nyomást a agy és a gerincvelő. A cél a műtét, hogy javítsa a tünetek és az idegrendszer (neurológiai) funkciót. Műtét típusok

Kezelése Chiari malformáció. Ha syringomyelia okozta Chiari malformáció, orvosa javasolhatja a műtét, amely magában foglalja bővítése nyílás az alapja a koponya (suboccipital craniectomia) és bővül a burkolás az agy (dura mater).

Utókezelés

Ez a műtét csökkenti a nyomást az agy és a gerincvelő, visszaállítja a normális áramlását az agy-gerincvelői folyadék, és javíthatja vagy megoldja syringomyelia.

Műtét nem mindig hatékonyan visszaállítani az áramlás agy-gerincvelői folyadék és a pánsíp maradhat, annak ellenére, hogy erőfeszítéseket eresszük le a folyadékot belőle.

Utógondozását műtét után azért kritikus, mert syringomyelia kiújulhat. Szükséged lesz a rendszeres vizsgálatok orvosával, beleértve az időszakos MRI felmérése eredményét a műtét.

A pánsíp nőhet idővel igényelnek további kezelést. Még a kezelés után néhány jelei és tünetei syringomyelia maradhat, mint a pánsíp maradandó gerincvelő és az idegek károsodása.