suvorexant (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha úgy gondolja, meg kell, hogy suvorexant több mint 7-10 nap, mindenképpen beszélje meg orvosával. Álmatlanság, hogy hosszabb ideig tart, mint ez lehet a jele, a másik orvosi probléma.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy lesz álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Habár suvorexant van lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a suvorexant, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Ha bármilyen szokatlan és furcsa gondolatok vagy viselkedés szedésének suvorexant, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyes változások történtek az emberek abba a gyógyszer szedését, mint amilyeneket az emberek, akik isznak alkoholt, és aztán olyan módon, hogy nem normális. Egyéb változások lehetnek szokatlan és szélsőséges, mint például a zavartság, a romló depresszió, hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy a dolgokat, miközben még mindig alszik, hogy nem emlékszik a következő reggel. Lehet autót vezetni, sleepwalk, hogy a szex, telefonálni, vagy előkészíti és ételt, miközben alszol, vagy nem teljesen ébren. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármelyik ezek a dolgok.

Ez a gyógyszer okozhat az alvási paralízis (átmeneti képtelen mozogni vagy beszélni, legfeljebb néhány percig, míg fogsz aludni, vagy felébredek), vagy kataplexiával-szerű tünetek (átmeneti gyengesége a lábak). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezeket a tüneteket használata közben ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.