sumavel dosepro szubkután

Terápiás Osztály: migrén elleni

Használja a Sumavel DosePro

Farmakológiai osztály: szerotonin receptor agonista, az 5-HT1

Sokan úgy találják, hogy a fejfájás múlik el teljesen, miután az általuk használt szumatriptánnal. Más emberek találják, hogy a fejfájás sokkal kevésbé fájdalmas, és hogy képesek visszamenni normális tevékenységüket noha fejfájás nem teljesen eltűnt. Sumatriptan gyakran enyhíti más tünetek fordulnak elő együtt a migrénes fejfájás, hányinger, hányás, fényérzékenység, és az érzékenység a hang.

Sumatriptan nem egy közönséges fájdalomcsillapító. Ez nem mentesíti semmilyen fájdalom más, mint a migrénes fejfájás. Ezt a gyógyszert általában használják, akiknek fejfájás nem enyhül az acetaminofen, aszpirin vagy más fájdalomcsillapító.

Sumatriptan okozott súlyos mellékhatások az egyes emberek, különösen az emberek, akik szív- vagy érrendszeri betegség. Ügyeljen arra, hogy beszélje meg orvosával a kockázatokat alkalmazni ezt a gyógyszert, valamint az előnyöket, amelyeket meg tudja csinálni.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Sumavel DosePro

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását sumatriptan injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata sumatriptan injekció alkalmazása nem javasolt idős vesebetegségben szenvedő betegek, szív- vagy érrendszeri betegség, vagy a magas vérnyomás, és nem alkalmazható az idős májbeteg.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek szumatriptánnal. Lehet, hogy nem kifejezetten a Sumavel DosePro. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ne használja ezt a gyógyszert migrén vagy cluster fejfájás, ami eltér a szokásos fejfájás. Ehelyett, kérdezze meg kezelőorvosát.

Enyhíti a migrén a lehető leghamarabb, használja ezt a gyógyszert, amint a fejfájás fájdalom kezdődik. Még ha kapsz figyelmeztető jelek a közelgő migrén (aura), meg kell várni, amíg a fejfájás kezdődik használata előtt szumatriptánnal.

Kérdezze meg orvosát, idő előtt bármilyen más gyógyszert lehet használni, ha sumatriptan nem működik. Miután az egyéb gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges. Fejfájás, hogy nem enyhülnek a szumatriptán néha okozta körülmények igénylő más kezelést.

Ha úgy érzi, sokkal jobb, miután egy adag sumatriptan, de a fejfájás jön vissza, vagy rosszabbodik, egy idő után, várjon legalább 1 órát, mielőtt újabb adagot. Azonban alkalmazza ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint irányított. A túl sok szumatriptánnal növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét. Ne használjon több mint 2 adag 24 óra alatt.

Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alá (általában a has vagy a gyomorban comb vagy a felkar). Sumatriptan injekció néha adni otthon a betegeknek, akik nem kell a kórházban vagy a klinikán. Ha használja ezt a gyógyszert, otthon, az orvos vagy a nővér megtanítja, hogyan kell elkészíteni és beadni a gyógyszert. Ügyeljünk arra, hogy megértsék, hogyan kell használni a gyógyszert.

Ha használja ezt a gyógyszert otthon, akkor jelenik meg a szervezetben a területeken, ahol ez a lövés adható. Használjon másik test területen minden időben adsz magadnak egy esélyt. Nyomon követni, ahol adsz minden lövés, hogy biztosan forgatni testrészek. Ez segít megelőzni a bőrproblémák.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény 3 formákat. Lehet használni, egyadagos injekciós üvegben, előretöltött fecskendőben vagy előretöltött Autoinjektor.

Ne használja fel a gyógyszert, ha sötét színű vagy zavaros.

Miután befejezte az intravénás gyógyszert, biztos, hogy az alábbi óvintézkedéseket a beteg irányban körülbelül biztonságosan kidobná az üres patront és a tűt. Mindig visszatér az üres patront és tű a tartály kidobás előtt őket. Ne dobja el a autoinjektort egység, mert utántöltő állnak.

Helyes használata sumatriptan

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Dobja használt fecskendőket vagy autoinjektorok kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Óvintézkedések használat közben Sumavel DosePro

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni.

Kérdezze meg orvosát, ha már használta ezt a gyógyszert, és nem volt jó megkönnyebbülés. Továbbá, kérdezze meg kezelőorvosát, ha a migrén vagy cluster fejfájás rosszabb, vagy ha ezek előforduló gyakrabban, mint mielőtt elkezdtem ezt a gyógyszert.

Nem kellene ezt a gyógyszert, ha már használta a MAO-gátló (MAOI), például fenelzin (Nardil®) vagy tranilcipromin (Parnate®) az elmúlt 2 hétben. Ne használja ezt a gyógyszert, ha már használt más triptan migrén gyógyszer. Néhány példa a triptan gyógyszerek aimotríptán (Axert®), eletriptán (Relpax®), naratriptánt (Amerge®), vagy zoimitriptán (Zomig®). Néhány példa az ergot-típusú gyógyszereket dihidroergotamin (D.H.E. 45®, Migranal®), ergotamin (Bellergal®, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®) vagy metiszergidet (Sansert®).

Kérdezze meg orvosát, ha már használta sumatriptan a migrén rosszabbodott, vagy felmerülésének gyakrabban.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, szívritmuszavart, szívinfarktus, angina, vagy a stroke. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha Ön vagy családtagja már a szívbetegségek, ha cukorbeteg, magas vérnyomás, vagy ha dohányzik. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünete szívprobléma, például mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, egyenetlen szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a vállak, a karok, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, vagy izzadás. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünet a stroke, mint a zavartság, nehezített beszédzavar, kettős látás, fejfájás, képtelen mozgatni a karok, lábak, vagy az arc izmait, hogy képtelen beszélni, vagy lassú beszéd.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a mellkasi fájdalom, az állkapocs és a nyak szorítás után ezt a gyógyszert. Szintén tájékoztassa orvosát, ha hirtelen vagy súlyos hasi vagy gyomorfájdalom vagy véres hasmenés után a gyógyszer alkalmazását.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Sumavel DosePro Side Effects

Sumavel DosePro (szumatriptán)

A sumatriptan önmagában vagy kombinációban más migrén gyógyszerek 10 vagy több nap havonta súlyosbodásához vezethet fejfájás. Lehet tartani a fejfájás napló rögzíti az fejfájás gyakoriságát és a kábítószer-használat.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Sumatriptan okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma használata esetén bizonyos gyógyszerekkel. Ez különösen vonatkozik kezelésére használt gyógyszerek a depresszió, mint a citalopram, duloxetin, escitalopram, fluoxetin, fluvoxamin, olanzapin, paroxetin, szertralin, venlafaxin, Celexa®, Cymbalta®, Effexor®, Lexapro®, Luvox®, Paxil®, Prozac, Sarafem®, Symbyax® vagy Zoloft®. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha nyugtalanság, zavartság, hasmenés, idegesség, miközben beszél, hogy nem normális, láz, hiperaktív reflexek, rossz koordináció, nyugtalanság, hidegrázás, izzadás, reszketés vagy remegés, amit nem lehet irányítani, vagy rángatózás. Ezek lehetnek tünetei szerotonin szindróma.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, nehézlégzés vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek változások színe a bőr az arcon, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus, méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a duzzanatokat és duzzanat a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre.

Alkoholtartalmú italok fogyasztása teheti a fejfájás rosszabb, illetve ne okozzon újabb fejfájást is előfordulnak. Emberek, akik szenvednek súlyos fejfájás kéne kerülni az alkoholtartalmú italok, különösen a fejfájás.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ha ezek közül bármelyik mellékhatás előfordul, ne vezessen, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Cluster fejfájás prednizolon, verapamil, szumatriptánnal, indometacin, Imitrex, ciproheptadin, Indocin, Deltasone, Calan, Cafergot dihidroergotamin

Migrén diclofenac, metoklopramid, szumatriptánnal Reglan, Imitrex, Maxalt, ciproheptadin, Relpax, Excedrin, rizatriptán, Botox, Fiorinal