sulindac (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer hatására megnőhet a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Ember, aki használja ezt a gyógyszert hosszú ideig is lehet nagyobb a kockázata.

Ez a gyógyszer okozhat vérzést a gyomorban vagy a belekben. Ezek a problémák történhet figyelmeztetés nélkül. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, több mint 60 éves, a rossz egészségi, vagy ha használ bizonyos egyéb gyógyszereket (mint például a szteroid gyógyszer vagy egy vérhígító).

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő a gyógyszeres kezelés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer szedése alatt: hólyagosodás, leválás, lazítás a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, torokfájás; sebek, fekélyek, fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Néhány lehetséges figyelmeztető jelek a súlyos mellékhatások, amelyek során fordulhat elő a gyógyszeres kezelés lehetnek fekete, kátrányos széklet, csökkent vizeletmennyiség, súlyos hasi fájdalom, bőrkiütés, az arc, az ujjak, a lábak, vagy a lábszár, szokatlan vérzés vagy véraláfutás ; szokatlan súlygyarapodás; vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a zacc, vagy sárga bőr vagy szemek .. Emellett jeleit súlyos szív problémák fordulhatnak elő, mint a mellkasi fájdalom, gyors vagy szabálytalan szívverés, mellkasi szorító, szokatlan kipirulás vagy meleg bőr, gyengeség, vagy akadozó beszéd. Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Bár ez a ritka, gyakrabban fordul elő olyan betegeknél, akik allergiás aszpirin vagy más nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok). Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, nehézlégzés vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek színváltozást az arc, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus; méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a táskák vagy a szemhéjak, vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre.

A gyógyszer terhesség késői káros lehet a születendő gyermekre. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat problémákat a hasnyálmirigy. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer szedése alatt: puffadás, hidegrázás, székrekedés, sötét vizelet, szapora szívverés; láz; emésztési zavar, étvágytalanság, hányinger, fájdalom a gyomorban, oldalán vagy a has esetleg a hátba sugárzik, hányást vagy sárga szemek vagy a bőr.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Hívja fel orvosát azonnal, ha zavar, álmosság, láz, a rossz közérzetet, fejfájást, étvágytalanságot, hányingert, merev nyak vagy a hát, vagy hányás. Ezek lehetnek tünetei meningitis.

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy Ön ezt a gyógyszert szedi. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a kezelést egy darabig, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek előtt eljárást.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.