sulfadiazine (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Ez a gyógyszer nem adható aluli csecsemők 2 hónapos korban kivéve, ha erre a gyermek orvosa. Sulfadiazine okozhat súlyos nemkívánatos hatásait ebben a korcsoportban.

Vedd ezt a gyógyszert egy teljes pohár (8 uncia) vizet. Számos további pohár vizet kell inni a nap folyamán, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. Ivóvíz extra víz segít megakadályozni, hogy bizonyos nem kívánt hatásokat.

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben és a vizeletben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Is, akkor a legjobb, hogy a dózisok egyenletesen elosztott alkalommal a nap folyamán. Ha segítségre van szüksége a legmegfelelőbb időpontok megtervezéséhez bevenni a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, ne használja ezt a gyógyszert a teljes kezelési idő, akkor is, ha jobban érzi magát, miután az első néhány adag. Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését túl korán, a tünetek visszatérhetnek.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolás

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.