stresszkezelés-oka a stressz

Egy csomó dolgot stresszt okozhat. Lehet érezni a stresszt, ha elmész egy állásinterjúra, hogy egy teszt, vagy fuss egy verseny. Az ilyen rövid távú stressz normális. Hosszú távú (krónikus) stressz által okozott stresszes helyzetek és események tart hosszú ideig, mint a munkahelyi problémák vagy konfliktusok a családban. Idővel, a krónikus stressz vezethet súlyos egészségügyi problémákat.

Kérjen segítséget foglalkozó stressz, ha szembe egy életveszélyes vagy traumatikus esemény, mint például a nemi erőszak, a természeti katasztrófa, vagy a háború. Ezek az események okozhatnak akut stressz zavar vagy a poszttraumás stressz zavar (PTSD). További információért, poszttraumás stressz zavar.

Az egészségre, különösen, ha van egy krónikus betegség, mint a szívbetegség, a cukorbetegség, vagy arthriti; Érzelmi problémák, mint például a harag nem lehet kifejezni, depresszió, gyász, bűntudat, vagy alacsony önértékelés Estee; A kapcsolatok, mint a problémák merültek fel a kapcsolatot, vagy érzés hiánya barátságok vagy támogatás a lif; Nagy élet változások, mint például foglalkozik a halál egy szülő vagy házastárs, elveszíti a munkáját, férjhez megy, vagy mozog egy új cit; Stressz a családban, mint például a gyermekvállalás, tini, vagy más családtag, aki stressz alatt, vagy hogy egy gondozó egy családtag, aki idős, vagy aki egészségi probléma; Konfliktusok a hit és az értékek. Például előfordulhat, hogy értékeljük a családi életet, de lehet, hogy nem lesz képes tölteni annyi időt a családjával, amennyit csak akar.

Ön környezetében. Olyan területen él, ahol a zsúfoltság, a bűnözés, a szennyezés, illetve a zaj problémát hozhat létre a krónikus stressz; A szociális helyzet. Nincs elég pénz, hogy fedezze a költségeket, magányosnak érezte magát, vagy nézzen alapuló megkülönböztetés a faji, nemi, életkor vagy szexuális irányultság adhat a stressz az élet; Munkád. Mivel elégedetlen a munkáját, vagy megtalálni a munkát túl igényes vezethet krónikus stressz. Megtanulják, hogyan kell kezelni a munkahelyi stressz; Munkanélküliség. Elveszíti a munkáját, vagy nem tud munkát találni is hozzá a stressz szintjét.