streptomycin intramuszkuláris

Használja a streptomycin

A súlyos neurotoxikus reakciók (pl zavar vesztibuláris és csigás funkció, látóideg rendellenesség, perifériás neuritis, arachnoiditiszt és encephalopathia) meredeken emelkedett a betegek károsodott vesefunkciójú vagy prerenális azotemia. Az előfordulási visszafordíthatatlan vestibularis károsodás különösen magas kezelt betegeknél streptomycin. Gondos ellenőrzése, a vesefunkció és a dózis csökkentése indokolt lehet. Kerüljük az egyidejű vagy egymást követő más neurotoxikus vagy vesekárosító gyógyszerek sztreptomicinnel. Neurotoxicitás eredményezhet légzésbénulás a neuromuscularis elzáródás, különösen, ha a gyógyszer adott után hamarosan az érzéstelenítés vagy izomrelaxánsok. A parenterális streptomycin számára kell fenntartani betegek megfelelő laboratóriumi és hallásvizsgálat elérhető a kezelés során.

Terápiás Osztály: antitubercuiaris

Használata előtt streptomycin

Kémiai Osztály: Aminoglikozid

Streptomycin osztályába tartozik a gyógyszerek úgynevezett aminoglikozid antibiotikumok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban streptomycin nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

Streptomycin injekciót általában használt súlyos bakteriális fertőzések, melyek más gyógyszerekkel nem működik. Ugyanakkor az is okozhat komoly mellékhatásokat, beleértve a halláskárosodást, és az egyensúly. Ezek a mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idős betegeknél és az újszülöttek. Ön és orvosa kell beszélni az előnyeit streptomycin, valamint a kockázatokat.

streptomycin kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert streptomycin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a streptomycin, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát streptomycin injekciót gyermekeknél. Azonban streptomycin kell óvatossággal alkalmazható csecsemőknél.

Helyes használata streptomycin

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását streptomycin injekciót geriátriai betegekben. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vesebetegsége van, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél streptomycin injekciót.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz streptomycin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata streptomycin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata streptomycin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata streptomycin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő sztreptomicin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad streptomycin. streptomycin adják a lövés az egyik az izmokat (általában a fenék, a comb középső, vagy a felkar).

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, ne használja streptomycin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Továbbá, sztreptomicin működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, meg kell kapnia streptomycin rendszeres időközönként.

Annak érdekében, hogy a veséje jól működik, és segít megelőzni a veseproblémák, inni extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése közben kapja streptomycin.

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást szorosan amíg Ön vagy gyermeke részesül streptomycin. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy Ön vagy gyermeke továbbra is kapja meg. Vér, vizelet, ideg, és a hallás vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Meg kell látni az orvos befejezése után streptomycin, hogy biztosan a fertőzés eltűnt. Akkor is kell, hogy keresse fel orvosát, ismét négy hónap, hogy egy ismételt vérvételtől más fertőzések, mint a szifilisz.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Segítségével streptomycin közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

streptomycin okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke viszketés csalánkiütés, rekedtség, nehézlégzés, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután átvette streptomycin.

Nagy dózisú streptomycin injekció okozhat súlyos szövődmények (például szindróma a központi idegrendszeri depresszió) egy fiatal csecsemő. Csecsemők nem kaphatnak egy adag sztreptomicin, amely magasabb, mint az ajánlott dózis.

Hagyja abba a streptomycin és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke hirtelen csökkenése hallás vagy halláskárosodás, amely kísérheti szédülés és fülcsengés. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke szédülés vagy szédülés, érzés folyamatos mozgása önálló vagy környékén, vagy érzés spinning. Ezek tünetei lehetnek halláskárosodást vagy az egyensúlyérzéket.

Óvintézkedések használat közben streptomycin

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, hogy Ön vagy gyermeke használ streptomycin, mielőtt a műtét, vagy más eljárásokat, amelyek megkövetelik, hogy kap egy bénító gyógyszer (például érzéstelenítő, neuromuszkuláris blokkolók). Használata streptomycin injekciót együtt zsibbasztó gyógyszerek fokozhatják a veszélye annak, légzési nehézség, álmosság, képtelen levegőt segítség nélkül, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

streptomycin Side Effects

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Brucellózis doxiciklin, gentamicin, tetraciklin, minociklin, chloramphenicol, streptomycin

Mycobacterium avium-intracellularis, kezelés ciprofloxacin, az azitromicin, Zithromax, klaritromicin

A tuberkulózis, aktív ciprofloxacin, Levaquin, levofloxacin, Avelox, rifampicin

sztreptomicin

Szívbelhártya metronidazol, Flagyl, vancomycin, ceftriaxon, gentamicin, Rocephin