stratégiai tervezés, a sugárzás és a nukleáris ellenintézkedések programot

Mivel fenyegetés forgatókönyv, amely a sugárzás és a radioaktív anyagok változnak, mind súlyossága és a sugárzás fajtája szó, nem minden fenyegetés lehet kezelni egyszerre. Így a megközelítés a stratégiai tervezési folyamat fejlesztésére használják theernment Stratégiai Terv és kutatási menetrend Orvosi ellenlépéseket radiológiai és nukleáris fenyegetések (PDF, 3,39 MB) az volt, hogy a kritikus hiányosságok tudást és képességeket, majd a kitűzött célokat a fejlesztés az orvosi ellenintézkedéseket hogy széles körben alkalmazzák sok esetben.

Sugárbiológiai tanulmány arról a különböző szövetségi ügynökségek. Az US Department of Energy (DOE) korlátozott kutatási erőfeszítések középpontjában az alacsony dózisú sugárzás. A Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (NASA) kutatását támogatja sugárterhelés nagy magasságban és közben űrutazás. A fegyveres erők Sugárbiológiai Kutató Intézet (AFRRI), részben a Védelmi Minisztérium (DoD), támogatja a kutatási és fejlesztési program az egészségügyi ellenintézkedések radiológiai és nukleáris fenyegetések katonai erők. theernment folytat egy nagy kutatás immunológia, beleértve a kutatást a felnőtt csontvelői őssejtek, transzplantáció, és immunrekonstitúciót. Ez a kutatás nagyon fontos, mert az ionizáló sugárzás okozhat immunszuppresszió és a vérképző sejtek könnyen megsérülhetnek sugárzás. A National Cancer Institute (NCI) tart fenn aktív sugárzás onkológia programot, így kiterjedt klinikai szakértelem radiobiológia. Azonban nem volt program keretében a szövetségi polgári kutatási ügynökség elkötelezett a fejlődés az egészségügyi ellenintézkedések által használt civilek esetén a sugárzástól.

Theernment mány), elsősorban theernment, sokat tett az elmúlt három évben a kutatási és fejlesztési programok új egészségügyi ellenintézkedések a fertőző anyagok és a méreganyagok. 2001 végén kezdődött theernment átfogó stratégiai tervezési folyamat irányításához theernment biodefense kutatási programban. Miután kiterjedt megbeszéléseket kutatók a tudományos élet, az ipar és más szövetségi ügynökségek, mány kifejlesztett három legfontosabb dokumentumokat iránymutatásként biodefense kutatási program: a theernment Stratégiai Terv Biodefense Research, a theernment kutatási menetrend kategóriás minőségben (lefedő szerek jelentik a legsúlyosabb veszélyt jelent az emberi egészségre, mint például azok, amelyek miatt a himlő, a lépfene, botulizmus és pestis), és a theernment kutatási menetrend kategória B és C minőségben (ügynökök számára, melyek biológiai tulajdonságok teszik nehezebb telepíteni, vagy kevésbé széles körben okozhat kárt mint kategóriás szerek). Theernment Stratégiai Terv és kutatási menetrend egészségügyi ellenintézkedések ellen radiológiai és nukleáris fenyegetések (PDF, 3,39 MB) épült fel egy hasonló tervezési folyamat. 2012-ben megjelent theernment theernment Stratégiai Terv és kutatási menetrend Orvosi ellenlépéseket radiológiai és nukleáris fenyegetések helyzetjelentés (PDF). Ez a jelentés a kutatási folyamatban 2005-2011 és vázolja terveit 2012-2016.

2004-ben az Egyesült Államokban az Egészségügyi Minisztérium és Humán Szolgáltatások (HHS) Közegészségügyi Hivatal vészhelyzeti felkészültség chargedernment tervezésével és végrehajtásával nemzeti kutatási program fejlesztési orvosi ellenintézkedések megfelelő polgári használatra, amely ellen fel lehet használni radiológiai és nukleáris támadások. Alapján a kutatás feladata átívelő immun-homeosztázis és a fertőző betegségek, és a közelmúlt tapasztalatai a gyorsan tervez és bővíti a biodefense kutatási program, theernment kapott a szerepe koordináló overallernment erőfeszítés és részvétele biztosítva otherernment intézetek és központok.

Üléseken az elmúlt években a Fehér Ház Hivatal Tudományos és Technológiai politika (OSTP), a Belbiztonsági Tanács, a radiológiai / nukleáris fenyegetés ellenintézkedéseket Munkacsoport, theernment, és az NCI azonosított hiányosságok a tudásbázis kapcsolatos radiológiai sérülés az emberek és a rendelkezésre álló hatékony orvosi ellenintézkedések civilek; Ezeken a találkozókon közé

Információk alapján a összeszerelt ezen találkozók és más forrásokból, a theernment Hivatal Biodefense Kutatási és theernment Division of Allergy, immunológia és Transzplantációs közösen készített egy stratégiai terv közreműködésével NCI. Október 14-én, 2004, theernment összehívta a “Kékszalag testülete theernment Stratégiai Terv és kutatási menetrend Orvosi ellenlépéseket radiológiai és nukleáris fenyegetések.” A bírálóknak szakértelemmel Sugárbiológiai és az egészség ionizáló sugárzás közül választották ki a felsőoktatási intézmények és kutató laboratóriumok. Képviselői HHS, theernment, a Food and Drug Administration, theernment, NCI, a Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet, az Országos Környezetegészségügyi Intézet Sciences, DoD, DOE, US Department of Homeland Security (DHS), a NASA, és OSTP szintén részt vett a találkozón. A panel arra kérték, hogy provideernment konkrét tanácsokat és javaslatokat azonnali és hosszú távú kutatási célokat mind a négy fő területen meghatározott a tervezet.

A bírálóknak megvitatták a tudomány állása a mind a négy felsorolt ​​területeken, a feltárt hiányosságokat az ismeretek kritikus fejlesztésére vonatkozó radiológiai és nukleáris orvosi ellenintézkedések, és az azonosított hiányosságok radiobiológia kutatás. Megjegyzések a testület tagjai az ülésen ezután építeni a végleges változata a dokumentum.

A kapott kutatási stratégia korlátozódik az orvosi ellenintézkedések hogy fel lehetne használni a civilekkel ionizáló sugárzásnak kitett vagy radioaktív anyagok. Nem foglalkozik a környezeti / környezeti sugárzás érzékelő, a fizikai védelmi radiológiai ellenőrzését, a környezeti szennyeződés és a helyreállítás, vagy a betegek kezelését, és nem foglalkozik a pszichológiai hatás vagy nyilvános kommunikációs problémák, amelyek követik a radiológiai vagy nukleáris baleset; ezeket a kérdéseket külön kezeli a DHS, DoD, a HHS Közegészségügyi Hivatal Vészhelyzeti felkészültség, és más szövetségi ügynökségek.

A végső cél, a terv az, hogy megszervezi és coordinateernment erőfeszítések felgyorsítása az új diagnosztikai tesztek és a beteg értékelési eszközök, valamint a gyógyszerek és gyógymódok, amelyek élénkítik a következő ionizáló sugárzásnak való kitettség. Gyógyszerek, amelyek védik, ha előzetesen a sugárzásnak is hatálya alá tartoznak a program, bár az ilyen szereket fognak használni elsősorban az első válaszadókat és a helyreállítás dolgozók. A stratégiai terv célja, hogy rugalmas, együttműködő, és átfogó útmutató theernment kutatási és termékfejlesztési program középpontjában az orvosi terápiák és diagnosztikai elleni sugárkárosodás; A kísérő kutatási menetrend leírja azokat a mechanizmusokat, whichernment kívánja érni ezeket a célokat.