stevia

Gyakori elnevezések: Stevia is ismert Sweet Leaf Paraguay CAA-he-é, Ca-a-YUPI, Eira-CAA és Capim doce.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Stevia egy évelő cserje őshonos Dél-Amerika északi, hanem kereskedelmi termesztett olyan területeken, mint például Közép-Amerikában, Izraelben, Thaiföldön és Kínában. A levelek a növényi részeken használni. Stevia tagja a százszorszép (Asteraceae) családjának.

Stevia már használják édesítésére tea évszázadok óta nyúlik vissza, a Guarani indiánok Dél-Amerikában. A több száz éves, natív brazilok és Paraguayans is foglalkoztassák a levelek a növény édesítőszerként. Az európaiak értesült stevia a 16. században, míg az észak-amerikai érdeklődés a növény kezdődött a 20. században, amikor a kutatók hallott édesítő hatása. Paraguayi botanikus Moises Bertoni dokumentált stevia a korai 1900-as. Glikozidok felelősek a növény édes fedezték fel 1931-ben Stevia kivonatot használunk ma az élelmiszer-adalékanyagok Japánban és Brazíliában, mint egy kalóriamentes édesítőszer. Az Egyesült Államokban azonban korlátozott felhasználású, hogy kiegészítse az állapotot.

Stevia már évszázadok óta használják, mint egy természetes édesítőszer. A növény tartalmaz édes glikozidok (pl szteviozid), a legintenzívebb édesség fajhoz tartozó S. rebaudina. Stevia édesítőszerként jól működik súlycsökkentő programok kielégíteni “cukor utáni sóvárgás”, és alacsony a kalória. A japánok a legnagyobb fogyasztók a stevia levelek és alkalmaznak a növény édesítésére élelmiszerek, mint például a szójaszósz, édességek, és alkoholmentes italok, a helyett aszpartám és a szacharin.

Amellett, hogy a használatát, mint édesítőszert, Stevia is azt találtuk, hogy a vérnyomáscsökkentő, hipoglikémiás, és baktériumölő tulajdonságait. A kutatás azonban nem mutat klinikai adatok használatát illetően stevia bármely feltételt.

Stevia levél használják tetszés szerinti édesítő élelmiszerek.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

Nincs különösebb ellenjavallatok, figyelmeztetések, illetve a mellékhatások is dokumentálták.

Stevioside találták nem toxikus akut toxicitási vizsgálatokban a különböző laboratóriumi állatok.

Referenciák